AcasăNews Alert“NECUVÂNTĂTORII" MARAMUREȘULUI - Deputaţii care n-au nimic de spus. Recordul celei mai...

“NECUVÂNTĂTORII” MARAMUREȘULUI – Deputaţii care n-au nimic de spus. Recordul celei mai scurte cuvântări în plen este de 1 minut şi 39 de secunde

DISTRIBUIȚI

Maramureşul s-a “pricopsit” după alegerile parlamentare din 2012 cu 10 deputaţi în loc de 7, câte colegii electorale are judeţul. Algoritmul de redistribuire pe care nu l-a înţeles nimeni, înafară de cei care l-au făcut, a „propulsat” în Parlament candidaţi care habar nu au “cu ce se mănâncă” politica. Şi ca tabloul să fie complet, “performanţele” lor în cei patru ani de mandat întăresc acest lucru. Treceri de la un partid la altul, minute vorbite în plen care pot fi cuantificate pe degetele de la o mână şi aproape nicio iniţiativă legislativă.

Nuţu FONTA – ales deputat în circumscripţia electorală nr.26 Maramureș, colegiul uninominal nr.5. A candidat pe listele PP-DD – Partidul Poporului – Dan Diaconescu, dar în februarie 2014 a schimbat macazul şi a trecut la UNPR – Uniunea Naţională pentru Progresul României.
A făcut parte din Grupul parlamentar Democrat Popular până în februarie 2014 când s-a afiliat Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat pe care l-a părăsit doi ani mai târziu ca să se înscrie în Grupul parlamentar al Uniunii Naţionale pentru Progresul României.
Este membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţi, în Comisia pentru transporturi şi infrastructură – din martie 2015 şi a făcut parte din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din octombrie 2013 până în martie 2015.
În ciuda faptului că face parte din comisia pentru transporturi nu a reuşit să-şi pledeze cauza, reabilitarea DN 18, tronsonul Moisei-Iacobeni care bate pasul pe loc de ani buni.
Fonta nu este un tip vorbăreţ. La Camera Deputaţilor a înregistrat 35 de luări de cuvânt în 29 de şedinţe și a dat 34 de declaraţii politice. Dar a vorbit în total doar 6 minute şi 28 de secunde în plen.

Gheorghe ŞIMON – ales deputat în circumscripţia electorală nr.26 Maramureș, colegiul uninominal nr.5
Şimon face parte din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat şi este membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României, din aprilie 2015. Deşi în calitate de consilier judeţean Şimon era cunoscut drept unul dintre cei mai verbali aleşi judeţeni, plecarea la Bucureşti nu i-a fost de bun augur. A intrat în “silentio stampa” pentru că are înregistrate în aproape patru ani de mandat 7 luări de cuvânt în tot atâtea şedinţe care însumează 5 minute şi 49 de secunde.

Cornelia NEGRUŢ – aleasă deputat în circumscripţia electorală nr.26 Maramureș, Colegiul uninominal nr. 6. A candidat pe listele PC – Partidul Conservator dar a trecut la ALDE – Alianţa Liberalilor şi Democraţilor. Face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor pe care a părăsit-o în mai 2013. Deputata blondă are înregistrate nu mai puţin de 120 de luări de cuvânt în 59 de şedinţe, dar se pare că nu a avut multe de spus pentru că aceste cuvântări nu cumulează decât 15 minute şi 47 de secunde.

Vasile BERCI – ales deputat în circumscripţia electorală nr.26 MARAMUREŞ, colegiul uninominal nr.7 pe listele PNL – Partidul Naţional Liberal
Este la al treilea mandat consecutiv de deputat şi se pare că îi place în Parlament dar nu are prea multe de spus.
Este membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, dar în cei 11 ani de deputăţie şi alte câteva zeci de predat la catedră nu a deprins arta oratoriei. Vasile Berci deţine “recordul” absolut al cuvântărilor în plenul Camerei Deputaţilor, înregistrările instituţiei cuantificând doar 1 minut şi 39 de secunde de speech care totalizează şase luări de cuvânt în tot atâtea şedinţe, iar aici s-a adunat şi jurământul depus la începerea mandatului.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA