AcasăNews AlertNECAZURI - Cunoscutul interpret Petre Giurgi nu-şi poate justifica averea la...

NECAZURI – Cunoscutul interpret Petre Giurgi nu-şi poate justifica averea la ANI

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj după ce constatat o diferență nejustificată de aproape 160.000 lei între averea unui polițist și veniturile acestuia.

De asemenea, ANI îl acuză pe polițist că nu a declarat în vederea impozitării veniturile din activități artistice.

Petre Giuri și soția lui sunt cunoscuți interpreți de muzică populară maramureșeni.

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 159.216 Lei, între averea dobânditã și veniturile realizate în perioada 1 noiembrie 2007 – 31 decembrie 2013 de cãtre Petru Gheorghe Giurgi, subinspector la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Maramureș.

Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificãrile patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitãrii funcției, de cãtre Giurgi.

”De asemenea, au fost identificate indicii privind încãlcarea dispozițiilor Codului Fiscal și Codului de Procedurã Fiscalã, întrucât anumite venituri ale persoanelor evaluate ar putea proveni din prestarea unor activitãți artistice care nu au fost declarate în vederea impozitãrii, motiv pentru care Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã.”, se arată în comunicatul ANI.

Declarat incompatibil

In 2011, cunoscutul viorist maramureşean Petre Giurgi, care formează un cuplu artistic cu soţia sa, Florentina Giurgi, a fost declarat incompatibil cu funcţia pe care o deţine de către ANI.

Petru Gheorghe Giurgi, cunoscut în muzica populară sub numele Petre Giurgi, este angajat din noiembrie 2007 ca subinspector la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Maramureş.

Conform raportului ANI, până în 26 octombrie 2009, Petre Giurgi, funcţionar public din noiembrie 2007, a fost atât administratorul firmei sale, SC Giurgi Art SRL din Sighetu Marmaţiei, cât şi reprezentantul asociaţiei de tip familial AF Giurgi Petru, funcţie pe care a deţinut-o până în 26 iulie 2010. Ambele structuri economice erau specializate pe activităţi de interpretare artistică.

Inspectorul de integritate care a soluţionat cercetarea în cazul lui Giurgi a precizat că acesta a încălcat atât Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cât şi Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice. În timpul cercetării care a început în 18 noiembrie 2010 în urma sesizării din oficiu, poliţistul-cântăreţ şi-a expus motivaţiile, însă ANI a considerat că sunt elemente în sensul încălcării de către Giurgi a legislaţiei referitoare la regimul juridic al incompatibilităţilor.

În privința incompatibilității, Curtea de Apel Cluj i-a respins contestatia formulată în contradictoriu cu ANI având ca obiect anularea raportului de evaluare nr. 57909//G/II/13.05.2011. Ulterior, Înalta Curte i-a respins recursul polițistului.

SURSA

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA