AcasăEvenimentSportNE-AM ÎNECAT LA MAL - România a ratat calificarea în semifinalele Campionatului...

NE-AM ÎNECAT LA MAL – România a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European

DISTRIBUIȚI

NE-AM ÎNECAT LA MAL Naţionala de handbal feminin a ratat şansa de a se califica în semifinalele Campionatului European de handbal din Suedia. Chiar dacă aveau la îndemână şi varianta egalului, fetele au fost învinse categoric în meciul decisiv de către Danemarca.

S-a terminat 21-17 pentru nordice, după 12-10 la pauză. Danezele au profitat de oboseală din tabăra noastră după mai multe meciuri intense cu Norvegia, Ungaria, Rusia sau Cehia.

A fost un meci în care Martin Ambros nu a reuşit să îşi capaciteze echipa, iar apărarea şi poarta, dar mai ales atacul, nu au mers deloc. Tricolorele, care aveau nevoie de cel puțin un egal pentru a se califica în penultimul act, vor juca pentru locurile 5-6.

România nu a mai reușit jocurile bune de până acum, fiind anihilată de incomoda formație daneză. Jucătoarele antrenate de Ambros Martin au fost neinspirate mai ales pe faza de atac, unde vedeta noastră, Cristina Neagu, a fost blocată foarte bine. Apărarea a fost singurul compartiment care a funcționat bine, dar și aici au existat momente în care echipa a fost surprinsă.

Portarul danez Sandra Toft a fost de departe omul meciului, apărând nu mai puțin de 15 aruncări din cele 30 trase de românce.

585191b695f9cfb250109c8d

România a jucat foarte bine doar în primele 20 de minute și a condus în majoritatea timpului cu un gol avans, dar de la 9-8 (23), scorul a devenit 9-11 (27) și danezele au luat jocul pe cont propriu. Danemarca a avut la pauză 12-10, iar în minutul 35 se desprinsese la patru goluri, 16-12.

Peste cinci minute, diferența creștea la cinci goluri, 17-12. Danezele au avut diferență maximă, șase goluri (19-13), în minutul 46, România s-a apropiat la 19-15 (48), dar apoi timp de șapte minute nu s-a marcat niciun gol. Danemarca a învins cu 22-17 și s-a calificat în semifinale.

Au evoluat echipele:
România: Paula Ungureanu (6 mingi apărate), Denisa Dedu (2 mingi parate) — Aneta Udriștioiu (1), Gabriella Szucs, Melinda Geiger (1), Crina Pintea (2), Eliza Buceschi (4), Cristina Neagu (3), Cristina Florică, Cristina Laslo (2), Ana Maria Iuganu (1), Cristina Zamfir (1), Oana Manea (1), Mădălina Zamfirescu (1), Florina Chintoan, Laura Chiper. Selecționer: Ambros Martin.
Danemarca: Sandra Toft (15 mingi apărate), Althea Rebecca Reinhardt — Anna Sophie Okkels, Maria Fisker (1), Anne Mette Hansen (9), Kathrine Heindahl, Lotte Grigel, Stine Bodholt Nielsen (3), Mette Tranborg (4), Anne Cecilie Dornonville De La Cour (1), Trine Ostergaard Jensen (1), Stine Jorgensen (2), Line Haugsted. Selecționer: Klavs Bruun Jorgensen.

Au arbitrat spaniolii Andreu Marin și Ignacio Garcia.

Ungaria și Rusia au terminat la egalitate, 26-26, în primul meci al zilei. România va termina pe locul al treilea și va juca vineri, în partida pentru locurile 5-6, cu Germania sau Franța (16,45, ora României).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA