spot_img
AcasăActualitateSocialIARNA SE REÎNTOARCE! – Începând de joi, temperaturile vor avea valori negative...

IARNA SE REÎNTOARCE! – Începând de joi, temperaturile vor avea valori negative și va ninge în Maramureș

DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 2 – 15 martie, potrivit căreia, în prima săptămână vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât în mod normal în cea mai mare parte a ţării, însă în acest weekend va fi rece. Începând cu 5 martie vremea se va răci, iar în perioada 5 – 7 martie, dar şi în ziua de 10 martie se vor semnala precipitaţii.

TRANSILVANIA. Primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de o vreme uşor mai caldă decât în mod normal la începutul lunii martie, cu medii regionale ale maximelor de 7…11 grade şi ale minimelor de -3…2 grade. Începând din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scădere, astfel încât mediile de 3…6 grade ziua şi -6…-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua săptămână, este estimată o încălzire a vremii, astfel că temperaturile se vor situa din nou, în marea lor majoritate, peste mediile climatologic specifice perioadei din an. În prima săptămână probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, îndeosebi în noaptea de 2/3 martie, când vor fi ploi, dar şi în zilele de 5 şi 6 martie când se vor semnala mai ales lapoviţe şi ninsori. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, ploile vor fi slabe, pe spaţii mai restrânse, în principal în jurul datei de 10 martie.

MARAMUREŞ. Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel normal la început de martie, cu maxime, în medie regională, de 6…8 grade şi minime de -2…4 grade. Apoi vremea se va răci, astfel că temperaturile se vor situa sub mediile multianuale caracteristice, ziua între 4 şi 6 grade, iar noaptea între -4 şi -1 grad. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor creşte din nou şi, în special cele diurne, vor depăşi normalul datei calendaristice. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în prima săptămână, acestea urmând a fi mai însemnate cantitativ în noaptea de 2/3 martie când vor predomina ploile, dar şi în intervalul 5-6 martie când vor fi mai ales ninsori. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate ploi mai puţine şi în general slabe, cel mai probabil în jurul datei de 10 martie.

LA MUNTE. La începutul intervalului, dar şi în cea de-a doua săptămână de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic normal, cu medii ale maximelor de -1…2 grade şi ale minimelor de -6…-3 grade. Mai rece va fi în perioada 5-9 martie, când temperaturile se vor menţine negative ziua, iar pe timpul nopţii pot coborî spre pragul de ger.  Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în prima săptămână, în special în noaptea de 2/3 martie şi în perioada 5 -7 martie, când vor predomina ninsorile.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA