Acasăsinucidere maramuresNAUFRAGIU ÎN GRECIA - Cel puţin 15 morţi în largul insulei Lesbos

NAUFRAGIU ÎN GRECIA – Cel puţin 15 morţi în largul insulei Lesbos

DISTRIBUIȚI

NAUFRAGIU ÎN GRECIA Cel puţin 15 persoane au murit înecaţi luni în naufragiul unei nave cu migranţi în largul insulei Lesbos din Grecia, în estul Mării Egee, a anunţat poliţia portuară greacă, informează AFP.

 

Trupurile neînsufleţite ale victimelor, dintre care nouă bărbaţi, patru femei şi doi copii, au fost recuperate din mare atât de patrulele greceşti şi ale Agenţiei europene pentru paza frontierelor (Frontex) în apele teritoriale ale Greciei, cât şi de paza de coastă a Turciei, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei portuare, scrie Observator.

Două femei, dintre care una însărcinată, au putut fi salvate. ‘Potrivit femeii însărcinate, la bord se aflau în total 25 de persoane’, a adăugat acest purtător de cuvânt.

Nava, care a naufragiat din motive necunoscute în largul insulei Lesbos, venind probabil dinspre coastele turceşti, nu a semnalat că se afla în derivă.

Unsprezece migranţi sirieni au murit şi nouă au fost salvaţi, pe 24 martie, în aceeaşi zonă, potrivit pazei de coastă a Turciei.

Aceste drame ale migraţiei, care au curmat viaţa a peste 1.000 de refugiaţi şi migranţi în Marea Egee în 2015 şi 2016, au devenit cu toate acestea mai rare după acordul încheiat în martie 2016 între Turcia şi Uniunea Europeană, ce a redus traversările pe Marea Egee.

sursa INFO şi FOTO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA