AcasăNews AlertNastase si-a lansat o carte in Baia Mare

Nastase si-a lansat o carte in Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Adrian Nastase, fost premier al Romaniei, a demonstrat astazi, 13 august, ca, la fel ca Ion Iliescu, si el are numerosi simpatizanti in Maramures. La numai doua zile de la lansarea de carte a fostului sef de stat, Nastase a prezentat publicului baimarean cel de-al treilea volum din seria “Codul Zambaccian”. Cartea contine editoriale publicate de autor in perioada 2008-2010 intr-un ziar central, care fac referire la cateva evenimente politice si economice importante. Adrian Nastase si-a inceput prezentarea cartii cu o gluma, indemnandu-i pe cititorii sai sa sa uite mai degraba la ilustratiile comice din carte, si nu neaparat la text.

239 de articole scrise in perioada 2008-2010, care descriu o perioada marcata de alegerile pentru Parlamentul Romaniei, Parlamentul European sau pentru presedintie, dar si de criza economica si sociala a colectat Adrian Nastase in volumul “Codul Zambaccian – Toate panzele jos”. Pe langa textele scrise intr-un mod ironic, cartea contine si cateva ilustratii comice care, sustine fostul premier, sunt mult mai sugestive.

Vreau sa va recomand aceasta carte nu pentru text, ci pentru desen. Desenele sunt absolut senzationale. Ele sunt si mai sintetice decat aceste proze scurte, aceste tablete pe care eu le strang si prin care incerc sa inteleg, sa prind unele dintre elementele mai curand absurde, asurdul vietii politice sau absurdul in care traim, pentru ca singura scapare din aceasta situatie este ironia si incercarea de a evidentia prin reducere la absurd ceea ce pana la urma nu ar trebui sa se intample”, a explicat Adrian Nastase.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA