AcasăEvenimentNĂSCUTĂ PE 29 FEBRUARIE - Zi de naștere sărbătorită din patru în...

NĂSCUTĂ PE 29 FEBRUARIE – Zi de naștere sărbătorită din patru în patru ani

DISTRIBUIȚI

Simona Lupuț, din Vălenii Șomcutei, se consideră o ființă ”specială, cu stea în frunte”. Nici nu are cum să fie altfel, din moment ce este una dintre persoanele ce au ceva deosebit: s-a născut în 29 februarie. Așa că, din 1980 până acum a avut parte doar de nouă aniversări.

”Mă simțeam… nu tocmai bine, că eu nu puteam să sărbătoresc în fiecare an. Așa că acum am împlinit… nouă ani”, râde vălenășița.

În anii ce nu erau bisecți își socotea drept zi de naștere ultima zi din luna februarie. Astăzi a mers la muncă, în Șomcuta Mare, cu toate că spune că la locul de muncă este obiceiul ca sărbătoritul să fie liber de ziua sa. ”M-am dus, să fiu cu colegii, că și așa numai din patru în patru ani aș putea să sărbătoresc, după cum mi-i ziua de naștere. Am primit acum ceva oferte de la o bancă, de la rețeaua de telefonie. Ar trebui să fie oferte mai mari, pentru toți cei patru ani”, râde Simona.

simonaZiua de 29 februarie ar fi putut să fie una de dublă sărbătoare în familie. În urmă cu patru ani, când era însărcinată, după ce a făcut ecografie, medicul i-a spus că e băiat și că ar urma să se nască… în ultima zi a lunii februarie. Adică pe 29 februarie, 2012 fiind tot an bisect. Până la urmă, medicul a fost de gardă în 26 februarie, duminica, a chemat-o la spital și a provocat nașterea. ”Îi era teamă să nu fie complicații la naștere, Andrei avea 4,7 kilograme, nu era naștere ușoară”, povestește mama Simonei, Mărioara Măguță. Ea e născută în luna ianuarie, dar tot din februarie e născut și soțul ei, Vasile, tatăl Simonei.

În familie mai este o zi importantă: 27 septembrie. Atunci s-a născut Adrian, soțul Simonei, în aceeași zi s-au căsătorit și s-a născut Alexandra, primul lor copil. ”Când mi-a spus doctorul că Andrei se va naște de ziua mea mi-am zis că așa trebuie, Adi și fata sunt din aceeași zi, eu cu băiatul să fim la fel”, spune Simona Lupuț.

Ioan Buda Țețu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA