Acasă Actualitate NĂSCUT LA TÂRGU LĂPUŞ - Medicul premierului israelian a fost numit consilier...

NĂSCUT LA TÂRGU LĂPUŞ – Medicul premierului israelian a fost numit consilier onorific în Guvernul României

DISTRIBUIȚI

NĂSCUT LA TÂRGU LĂPUŞ Decizie a premierului Viorica Dăncilă. Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu și consul onorific al României în Israel, va fi numit consilier onorific în Guvernul României.

Doctorul Herman Berkotvits nu va fi plătit pentru activitatea sa de la Guvern.

Herman Berkotvits s-a născut la 14 martie 1947, în oraşul Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş.

Mama sa, Viorica Berkovits, a fost deportată cu întreaga familie la Auschwitz, fiind singura supravieţuitoare din întreaga familie. Tatăl său a fost deportat în mai multe detaşamente de muncă obligatorie.

Berkovits este a două generaţie a supravieţuitorilor Holocaustului. Conduce Clinica Privata de Medicină Pediatrică şi Generală în orașul Ierusalim.

Avea 18 ani când Benjamin Netanyahu, adjunctul Ministerului de Externe la acea vreme, i-a propus să se ocupe de sănătatea celui de-al doilea fiu al său. I-a câştigat încrederea politicianului şi a ajuns medicul său personal.

A candidat la alegerile parlamentare din România din 2008 pentru funcţia de parlamentar în colegiul pentru diaspora Orientul Mijlociu şi Africa. A obţinut atunci cel mai mare număr de voturi.

Sursa info şi foto b1.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA