spot_img
AcasăEvenimentMUNITIE - Trei proiectile calibrul 45 din Al Doilea Razboi Mondial descoperite...

MUNITIE – Trei proiectile calibrul 45 din Al Doilea Razboi Mondial descoperite intr-o balastiera

DISTRIBUIȚI

În data de 05.11.2012,  orele 18.30, poliţiştii Postului Comunal Băiţa de sub Codru au fost sesizaţi că un bărbat de 50 de ani a descoperit 3 proiectile neexplodate într-o grămadă de balastru adusă în urmă cu aproximativ un an de la o balastieră de pe raul Someş din zona comunei Fărcaşa.

Lucrătorii postului de poliţie s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că cele sesizate se confirmă. Au fost sesizaţi specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, dar pentru că era deja întuneric la ora la care s-a făcut sesizarea, s-a dispus asigurarea locului cu doi poliţişti, până în dimineaţa zilei de 06.11.2012 .

A doua zi specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş au constatat că este vorba despre 3 proiectile explozive de cal. 45 aflate în stare avansată de degradare şi coroziune, fiind foarte posibil să provină din Cel De-al Doilea Război Mondial. Cu ocazia cercetării amănunţite a locului în care au fost găsite, nu s-au mai găsit alte asemenea proiectile.

Muniţia găsită a fost ridicată de către specialiştii ISU Maramureş în vederea distrugerii acesteia.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA