AcasăEvenimentMULTICULTURALITATE - 29 de tineri băimăreni au primit certificate de competență lingvistică...

MULTICULTURALITATE – 29 de tineri băimăreni au primit certificate de competență lingvistică după ce au trecut testul la limba chineză

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primarul Cătălin Cherecheș a fost invitat de către profesorii și elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, parteneri ai unui proiect al Institutului Confucius din cadrul Universității Babeș-Bolyai, la înmânarea celor 29 de certificate de competență lingvistică obținute de tinerii băimăreni în urma trecerii testului la limba chineză – nivel 1.

Tinerii băimăreni care studiază limba și cultura chineză au un dublu avantaj. Pe de o parte, exersează limba engleză, întrucât cursurile sunt predate în această limbă, iar pe de altă parte, învaţă limba chineză şi învață despre cultura Chinei. De asemenea, elevii vor fi implicaţi în proiectele derulate de Institutul Confucius, creându-li-se oportunități de a studia în China şi de a vizita această ţară în cadrul unor tabere de vară.

Evenimentul desfășurat la Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” face parte din parteneriatul cu Institutul Confucius din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în urma căruia profesori din China predau cursuri de limba chineză, caligrafie şi Tai Chi. Cursurile sunt gratuite, se derulează pe parcursul a doi ani, cu posibilitatea de prelungire, şi se organizează, în Baia Mare, la Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” și la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”.

Institutul Confucius din cadrul Universității Babeș-Bolyai este o organizație nonprofit, susținută de guvernul chinez. Institutul de la Cluj s-a deschis în 2009 și este parte a unei rețele de 500 de asemenea institutute din toată lumea. În Romania mai există 3 institute, la Sibiu, Brașov și București.

„Le mulțumesc reprezentanților Institutului Confucius de la Universității Babeș-Bolyai pentru faptul că au dat o șansă celor doua unități de învățământ din Baia Mare, Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” și Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga”, de a fi în acest proiect interesant prin care tinerii din Baia Mare se vor familiariza cu limba, cultura și civilizația chineză”, spune primarul Cătălin Cherecheș.

Sursa info și foto:Facebook/Cătălin Cherecheș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA