AcasăMARAMURESUL ISTORICMult zgomot pentru nimic! Parchetul General confirmă: Referendumul - cel mai curat...

Mult zgomot pentru nimic! Parchetul General confirmă: Referendumul – cel mai curat scrutin în ultimii 4 ani!

DISTRIBUIȚI

Toată nebunia cu uriaşele fraude de la referendum nu este decât o imensă petardă propagandistică a taberei pro Basescu şi a presei portocalii. Nu noi susţinem aşa ceva, ci datele oficiale ale Parchetului General.

„Au fost, aşa cum ştim cu toţii, informaţii credibile despre un vot ilegal răspândit la referendum. S-au făcut eforturi pentru modificarea listelor electorale, ceea ce ar afecta cvorumul, şi aparente încercări de a forţa Curtea Constituţională în ce priveşte validarea referendumului”, a declarat pe 13 august emisarul Casei Albe, Philip Gordon, la o întâlnire cu ziarişti din presa portocalie. Grozăveniile descrise de american şi preluate agresiv sub formă de temă propagandistică de tabăra pro Băsescu sunt însă contrazise de Parchetul General. Sub semnătura procurorului şef Ramona Bulcu, luni, s-a dat publicităţii un comunicat privind situaţia dosarelor penale de la toate alegerile începând cu cele locale din 2008 şi terminând cu referendumul din 29 iulie 2012.

Surpriză, dar numai pentru cei care au „văzut” 1,5 milioane de voturi frudate (EVZ – de exemplu): după referendumul din 29 iulie s-au înregistrat 632 de dosare penale (atenţie, a avea dosar penal nu înseamnă automat că ai şi comis fapta pentru care eşti acuzat – n.a.). Şi, mai trebuie subliniat, nu toate cele 632 de dosare sunt instrumentate pentru fraude electorale de genul celor la care fac referire suporterii taberei Băsescu. Sunt şi dosare penale înregistrate în urma sesizărilor făcute de reprezentanţii USL. Nu ştim câte sunt acestea, se vorbea de cca 250.

Ei bine, conform statististicilor Parchetului General, la alegerile care au avut loc în perioada 2008-2009 s-au înregistrat 7.956 de dosare penale. În cei doi ani au avut loc următoarele scrutine: 2008 – alegeri locale; 2008 – alegeri parlmenatre; 2009 – alegeri europarlamentare; 2009 – alegeri prezidenţiale + referendum; 2009 – alegeri prezidenţiale tur II de scrutin. Deci au avut loc 5 scrutine, media de dosar penal pe scrutin fiind de 1.591. Aşadar, se poate spune, fără teama de a greşi, că referendumul din 29 iulie 2012 a fost cel mai „curat” scrutin din ultimii ani, sau, în cel mai rău caz, unul dintre cele mai curate.

Miza uriaşă a referendumului a stat la baza „zgomotului”
Spre deosebire de scrutinele din 2008 şi 2009, şi chiar spre deosebire de cel de la localele din 10 iunie 2012 – abia acum s-a aflat că s-au înregistrat 2.052 dosare penale -, despre dosarele penale, despre „fraudele masive” de la referendum s-a vorbit foarte mult. Presa a primit informaţii în cascadă (inclusiv din cele care nu se dau), Parchetul General şi DNA au dat comunicate peste comunicate – unele cu lux de amănunte -, iar capii procurorilor nu s-au sfiit să iasă pe „sticlă” sau pe prima pagină a ziarelor portocalii unde au dat inteviuri şi declaraţii peste declaraţii.

De ce aceată conduită acum, şi nu în 2009 după prezidenţiale, de exemplu? Din cele 271 de comunicate de presă din 2010 de pe site-ul Parchetului General, niciunul nu se refereră la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie şi 6 decembrie 2009. De asemenea, acum, în 2012, nu avem niciun comunicat privind alegerile locale, deşi numărul de dosare penale înregistrate este unul consistent. În schimb, după referendum, în luna august am avut cel puţin 11 comunicate de presă.

7.956 dosare penale – 56 de condamnări definitive!
Statistica prezentată de Parchetul General ne prezintă o situaţie halucinantă. Din cele 7.956 de dosare penale înregistrate la alagerile din 2008 şi 2009, procurorii au dat NUP la 6.531. S-a dispus trimiterea în judecată a 66 de inculpaţi, 56 fiind condamnaţi definitiv. Restul dosarelor încă nu sunt finalizate. Dacă ne raportăm şi la sutele de fraude prezentate cu probe de PNL şi PSD după alegerile prezidenţiale din 2009, dacă ne raportăm că nu s-a investigat nimic privind votul din diapora din decembrie 2009, avem o oglindă completă privind modul în care au lucrat procurorii în perioada 2008-2009. (sursa: cotidianul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA