AcasăLifestyleMotive pentru care copilul tău ar trebui sa citească benzi desenate

Motive pentru care copilul tău ar trebui sa citească benzi desenate

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: shutterstock.com

Benzile desenate combină ilustrații impresionante cu dialoguri, scurte descrieri și narațiuni pentru a crea povești amuzante sau cu tâlc. Pot fi citite la orice vârstă și tratează diverse subiecte, precum inteligența emoțională, empatia, diferențele dintre oameni, învățarea, dezvoltarea și schimbarea. Iată care sunt avantajele de care se pot bucura copiii prin lecturarea acestui tip de cărți.

Beneficiile lecturării benzilor desenate

Achiziționează benzi desenate pentru copii, cu un limbaj pe înțelesul lor, personaje atractive și subiecte inspirate din viețile acestora. Un exemplu de lectură pe placul celor mici este seria „Jurnalul unui puști”, de Jeff Kinney, despre situațiile dificile, dar și despre cele amuzante din viața unui elev. Copiiii se regăsesc în multe dintre peripețiile lui Greg Heffley și învață din greșelile sau din încercările acestuia.

Un alt jurnal îndrăgit de copii este reprezentat de seria „Însemnările unei puștoaice”, de Rachel Renée Russell. Protagonista, Nikki J. Maxwell, povestește ce se întâmplă în viața de adolescentă și care este relația ei cu popularitatea. Nu se prea pricepe la mate, însă este o artistă cu talent și transformă multe dintre întâmplările de la noua școală în desene.

Ușurează procesul de învățare a cititului

Benzile desenate conțin multe ilustrații și copiii pot înțelege mai bine semnificația cuvintelor. Totodată, dacă sunt subiecte de interes pentru ei, vor reveni cu plăcere la citit. Procesul de învățare nu va mai fi privit ca o neplăcere și o obligație, ci va deveni o experiență distractivă. În plus, cu cât exersează mai mult, cu atât va fi mai ușoară lecturarea.

Sporesc pasiunea de a citi

Copiii care nu iubesc să citească, cel mai probabil, nu au descoperit încă povești care să îi entuziasmeze și pe care să nu le poată lăsa din mână. Benzile desenate au ilustrații captivante și, mai mult, reprezintă o lectură ușoară și distractivă. Acestea pot fi foarte amuzante sau, din contra, se axează pe subiecte precum discriminarea și empatia.

Dezvoltă imaginația și creativitatea

Lecturarea benzilor desenate stimulează dezvoltarea imaginației și creativității. Copiii pot fi încurajați să scrie propriile povești și să își exerseze abilitățile artistice. Asemenea lui Greg Heffley sau lui Nikki J. Maxwell, aceștia pot ține un jurnal încărcat cu ilustrații inspirate din viețile lor: întâmplări de la școală cu profesori sau colegi, aventuri cu prietenii, cine sau evenimente în familie, situații de la locul de joacă etc.

Îmbunătățesc abilitatea de a face conexiuni

Benzile desenate nu sunt simple texte care trebuie citite într-o ordine anume. Pentru a înțelege cât mai bine poveștile, copiii trebuie să fie atenți atât la dialogul, descrierea sau narațiunea de pe o pagină, cât și la fiecare detaliu din ilustrații. Astfel, învață să facă mult mai ușor conexiuni și să interpreteze cuvintele în funcție de desene sau invers.

Alege cărți sau serii de benzi desenate pentru copiii și observă în ce mod reacționează aceștia. Tinerii cititori sunt, în general, atrași de poveștile ilustrate și sunt încântați să vorbească despre personaje și situațiile prin care trec acestea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA