spot_img
AcasăActualitatePoliticMOTIV DE SCANDAL - Inițiativele senatorului Daniel Zamfir deranjează conducerea PNL

MOTIV DE SCANDAL – Inițiativele senatorului Daniel Zamfir deranjează conducerea PNL

DISTRIBUIȚI

MOTIV DE SCANDAL Președintele PNL Ludovic Orban îl avertizează pe senatorul Daniel Zamfir, după inițiativa acestuia privind plafonarea dobânzilor la creditele bancare, spunând că proiectul nu este susținut de PNL, în schimb are susținerea consilierului premierului,  ceea ce e cât se poate de deranjant”. 

„Poziția PNL este clară. Suntem susținătorii economiei libere de piață. Practic, contractul este legea părților. Suntem împotriva oricărei reglementări care să afecteze libertatea eonomică, care să afecteze libertatea de a realiza contracte. Nu există niciun conflict, vă explic poziția PNL, dacă este un parlamentar care are alt punct de vedere este punctul său de vedere individual”, a declarat vineri Ludovic Orban.

Întrebat dacă partidul va lua măsuri împotriva senatorului liberal Daniel Zamfir, care a propus stabilirea unui plafon maxim al dobânzilor la creditele bancare, președintele PNL a spus că nu poate cenzura fiecare inițiativă legislativă, dar că i-a transmis un avertisment.

„Mărturisesc că mă deranjează că este susținut de consilierul premierului Tudose și nu cred că voi accepta mult timp acest lucru, cum nu accept ca alți colegi să fie jigniți de domnul senator. Cu siguranță e un avertisment. Am discutat despre asta, i-am exprimat opiniile mele, iar în materie de aceste inițiative pe care le susține împreună cu consilierul guvernului PSDragnea, mă deranjează profund și iese din linia PNL”, a mai spus Orban.

Și Partidul Național Liberal a transmis într-un comunicat că este împotriva inițiativei lui Daniel Zamfir. „Partidul Național Liberal atrage atenția că protejarea populației față de creșterea alarmantă a dobânzilor la creditele în lei nu se poate face prin mecanisme arbitrare stabilite prin lege ci prin renunțarea la politicile guvernamentale populiste ale guvernării PSD – ALDE care au dus la scumpiri în lanț și la majorarea dobânzilor”, se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Propunerea legislativă a senatorului liberal Daniel Zamfir prevede modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr 13/201 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligațiile bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar, „dobânda convențională, atât cea remuneratorie, cât și cea penalizatoarea, plătibilă conform contractului de către consumator, nu poate depăși cu mai mult de 50% pe an dobânda legală”.

„În raporturile juridice dintre consumatori și profesioniști, inclusiv comercianți, dobânzile penalizatoare se pot capitaliza și produce dobânzi doar în baza unei convenții speciale și numai prin depășirea scadenței cu mai mult de un an”, se mai arată în propunerea legislativă.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA