AcasăAlteleEconomicMONITORUL PREȚURILOR - Românii vor avea posibilitatea să compare prețurile din supermarketuri...

MONITORUL PREȚURILOR – Românii vor avea posibilitatea să compare prețurile din supermarketuri pe internet, înainte de a merge la cumpărături

DISTRIBUIȚI

Monitorul preţurilor, așa cum a fost numit proiectul de Consiliul Concurenței, presupune că românii vor putea compara preţurile din supermarketuri pe internet. Fiecare client va putea verifica cât costă produsele alimentare în timp real. Autorităţile speră ca magazinele vor fi obligate să reducă preţurile pentru a nu-şi pierde clienţii.

Monitorul preţurilor este un proiect gândit de Consiliul Concurenţei, astfel încât toţi clienţii să poată compara ofertele marilor retaileri, întrucât aceștia deţin 60% din piaţa alimentară. Proiectul-pilot va cuprinde iniţial doar magazinele din Capitală.

Pe site vor fi trecute săptămânal preţurile unor produse de bază, având în vedere în multe dintre lanţuri preţurile diferă de la un magazin la altul, în funcţie de format şi de regiune. Deocamdată, unii comercianţi spun că acest proiect va fi destul de greu de pus în practică.

„Cum va şti consumatorul că eu vând într-un magazin calitatea a doua la roşii şi o compară cu calitatea întâi la alt magazin? Eu voi transmite doar preţul”, declară Daniel Cîrstea, directorul unui lanţ de supermarketuri.

Platforma Consiliului Concurenţei presupune şi muncă suplimentară pentru retaileri, mai ales că unii dintre ei afişează deja preţurile pe site-urile proprii, susţin aceştia.

Astfel de proiecte pilot au mai fost folosite în Polonia şi Grecia. În ultimul caz, preţurile au scăzut cu 7 procente în prima jumătate de an de la implementare. La noi este a patra încercare a autorităţilor de a urmări preţurile din marile magazine. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA