AcasăNews AlertMONITORIZARE VIDEO - Municipiul Baia Mare va fi împânzit cu 900 de...

MONITORIZARE VIDEO – Municipiul Baia Mare va fi împânzit cu 900 de camere de supraveghere

spot_img

DISTRIBUIȚI

Înainte de a mai comite vreo infracțiune mulți vor trebui să se gândească de două ori. Asta deoarece, în maximum două luni, municipiul Baia Mare va fi împânzit cu 900 de camere de supraveghere. Primii pași în acest demers s-au făcut în 14 ianuarie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Baia Mare când aleșii băimăreni au aprobat documentația tehnico-economică pentru realizarea investiției.

Potrivit proiectului, camerele de supraveghere vor fi montate în cele mai circulate zone ale municipiului, locuri de joacă, parcuri, unități și clădiri care se află în proprietatea administrației locale precum și la intrările în oraș dar și în intersecțiile aglomerate. Acestea vor fi conectate la un dispecerat amenajat în sediul Poliției Locale care va fi supravegheat în permanență.

Potrivit primarului Cătălin Cherecheș, o astfel de investiție ar reduce drastic nivel infracționalității.

„Este vorba despre un sistem complet, integrat pentru monitorizarea video. Nu este un proiect care să fie relevant doar pentru monitorizarea traficului rutier ci este un proiect important pentru gestionarea tuturor chestiunilor care țin de ordine publică. În toate cartierele municipiului vor fi 900 de camere video. Este un proiect care va face ca cetățeanul să se simtă protejat și în primul rând vom descuraja infracționalitatea și pe cei care realizează infracțiuni sau contravenții dar îi vom putea identifica foarte ușor pe cei care vor face astfel de fapte. Proprietățile noastre, familiile noastre, orașul nostru va putea fi absolut protejat și cred că este o investiție care protejează alte investiții ale orașului dar și ale fiecărei familii sau ale fiecărui cetățean în parte”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Camerele care urmează să fie montate vor fi de două tipuri de camere, fixe și mobile, majoritatea dintre ele fiind orientate către zonele de interes, locuri de joacă, parcuri, școli, creșe, grădinițe precum și unități și clădiri care se află în proprietatea municipiului Baia Mare. Mai mult, un număr de 72 de camere cu rotație, care va citi inclusiv numărul de înmatriculare al autovehiculelor, vor fi montate la intrările în oraș și în toate intersecțiile aglomerate. Acestea vor fi amplasate pe stâlpii de iluminat și pe stâlpii de susținere a liniei de contact pentru troleibuz,

„Tot ce înseamnă conectarea acestor camere va fi realizată la un dispecerat amenajat la sediul Poliției Locale unde vor fi montate în primă fază șase monitoare și vor fi supravegheate în permanență, 24 din 24 de ore, de către polițiști locali. Prin acest demers vom crește calitatea și siguranța vieții în municipiul Baia Mare. Camerele și tot ce înseamnă sistemul de monitorizare este de ultimă generație”, a spus Vasile Barbul, directorul Direcției de Dezvoltare Generală din cadrul Primăriei Baia Mare.
Următorul pas pentru realizarea investiției este organizarea procedurii de licitație pentru montarea acestor camere de supraveghere. Potrivit reprezentanților Administrației Publice Locale, camerele vor fi montate în maxim două luni.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA