AcasăOPINIIMonica Macovei în pericol. S-o salvăm!

Monica Macovei în pericol. S-o salvăm!

DISTRIBUIȚI

„Nu l-a pus nimeni să fure în teza de doctorat în 2001-2002-2003”. Aşa zice Monica Macovei despre Victor Ponta. Despre Codruţa Koveşi, al cărei doctorat e mai recent, nu scoate o vorbă. Plagiatul Procurorului General al Romåniei, comis ÎN TIMP CE FĂPTUITORUL SE AFLA ÎN ACEASTĂ ÎNALTĂ FUNC}IE, e invizibil pentru un fost ministru al Justiţiei. Furtul celei pusă să combată furturile îl lasă rece pe procurorul Macovei.
Dar Monica îşi aranjează ochelarii de cal pe direcţia convenabilă, fiindcă ea, doamna de fier a dreptăţii, cîntă în acelaşi cor cu un regiment de colonei PDL, oamenii care compun coloana vertebrală a partidului din care face parte.
Colonelul Falcă, colonelul Botiş, colonelul Ialomiţianu, colonelul Cezar Preda, colonelul Stănişoară, colonelul Boureanu, colonelul Flutur, colonelul Blejnar şi alţi zeci de colonei şi generali, unii aleşi recent în noua conducere, o cuprind cu îmbrăţişarea lor etică şi pură. Între ei, Monica nu simte nici furtul, nici impostura, nici ilegalitatea, nici uzurparea valorilor, nici spaima istorică de securism. Preoteasa moralei fără rest se freacă de vestoanele lor ca de blana unor pisoi şi se ridică electrizată, ca bagheta lui Faraday, gata să înfierbînte masele.

Pentru astfel de situaţii sînt buni ochelarii de cal, dar cînd vine vorba de Mihai Răzvan Ungureanu, Monica Macovei trebuie să apeleze la ochelarii negri, de orb. Fiindcă cel pe care îl vrea doamna Javert la Cotroceni e nu numai colonel, ci şi fostul şef al unui serviciu secret. Un serviciu care, după cum s-a scăpat în 2008 Elwis, ascultă ilegal telefoane. Un serviciu care, după cum s-a văzut şi se va mai vedea, montează operaţiuni de plagiat în afară graniţelor, acolo unde au impact la referendum. O adunătură de securişti, ca toate celelalte adunături de securişti aflate în serviciul preşedintelui şi împotriva adversarilor lui.

Ca să rămînă în standardele ei de intransigenţă pentru care o iubim şi o respectăm, Monica trebuie, aşadar, să nu vadă toate astea. Să ţină, adică, ochii închişi şi urechile astupate. Sau să se facă că plouă, să nu înţeleagă romåneşte. Sau – Doamne fereşte! – să sufere de înapoiere mintală, de daltonism, de cataractă, de schizofrenie, de autism, de amnezie. Poate chiar de lichelism.

Dar eu cred că Monica Macovei e doar un pic neatentă. Aşa cum o ştiu cancelariile europene, ea n-ar face conştient ceea ce face. O fi obosită în ultima vreme şi n-a băgat de seamă ce se petrece în jurul ei. Altminteri, n-ar fi îngăduit ca morala, onoarea, logica şi bunul simţ să fie subiectul unui film pornografic, turnat sub privirile sale. De aceea, cu respectul pe care i-l port, îmi şi permit să-i atrag atenţia. La nevoie, sun şi la 112.
Doru Bușcu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA