AcasăEvenimentSportMOMENTUL ADEVĂRULUI – România are ocazia să-și spele păcatele din grupă în...

MOMENTUL ADEVĂRULUI – România are ocazia să-și spele păcatele din grupă în meciul cu Brazilia

DISTRIBUIȚI

România se află la momentul adevărului la Mondialul de handbal din Danemarca. După un parcurs slab în grupă, tricolorele au ocazia să îşi ia revanşa în optimi, contra campioanei mondiale în exerciţiu, Brazilia, în această seară, de la ora 21.30. 

Neagu&Co trebuie să dea uitării confruntările cu Spania şi Norvegia şi să rămână cu destulele momente bune din ultima confruntare a grupei, cu Rusia, poate cea mai în formă echipă de la turneul final. În ciuda unor prestaţii sub aşteptări până acum, tricolorele au fost destul de norocoase, Brazilia fiind departe de forma arătată în urmă cu doi ani, când au terminat cea mai importantă competiţie din lume fără înfrângere.

Excelente pe ofensivă, echipa sud-americană are în multe momente scăpări nepermise pe faza de apărare, astfel că dacă vom reuşi să profităm de ele, putem lua o opţiune decisivă pentru calificare. Individual adversarele ne sunt superioare, Alexandra do Nascimento (HCM Baia Mare) trio-ul de la CSM Bucureşti (Fernanda da Silva, Ana Paula Rodrigues şi Mayssa Pessoa) şi Eduarda Amorim (Gyor) fiind marile vedete ale echipei antrenate de Morten Soubak.

De notat că în primăvară, într-un meci amical, tricolorele treceau de sud-americane cu un categoric 27-19, însă adversarele nu au avut la dispoziţie cele mai bune jucătoare. În ultima partidă oficială, în 2011, Brazilia ne învingea la capătul unei confruntări echilibrate, scor 33-28.

În cazul în care va trece de Brazilia, reprezentativa noastră va avea o misiune aproape imposibilă în sferturile de finală, urmând a întâlni învingătoarea meciului Danemarca – Suedia.

În grupa D, tricolorele au obținut următoarele rezultate: 47-14 (23-3) cu Puerto Rico, 36-20 (18-12) cu Kazahstan, 18-26 (12-13) cu Spania, 22-26 (10-13) cu Norvegia și 27-30 (16-17) cu Rusia.

Tabloul optimilor de finală:

Olanda – Serbia

Spania – Franţa

Polonia – Ungaria

Rusia – Coreea de Sud

Germania – Norvegia

Muntenegru – Angola

Danemarca – Suedia

Brazilia – România

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA