spot_img
AcasăAdministrațieMOMENT ISTORIC! - Primarul Cherecheș mută toată administrația locală sub același acoperiș,...

MOMENT ISTORIC! – Primarul Cherecheș mută toată administrația locală sub același acoperiș, în fostul sediu al BCR de pe bulevardul Unirii

DISTRIBUIȚI

Primarul Cătălin Cherecheș a prezentat ieri în cadrul unei conferințe de presă la care au participat și colegii săi din administrație, făcând anunțul pentru un proiect mult așteptat de către cetățeni. Municipiul Baia Mare a preluat în proprietate, oficial, fostul sediu al Băncii Comerciale Române. Aici vom amenaja și vom muta până la finalul anului toate birourile din Primărie, serviciile și direcțiile din subordine, de la Direcția de Venituri și până la Poliția Locală, tot.

Am semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru acest imobil reprezentativ și ca dimensiune, pentru a acoperi nevoia de a găzdui toate serviciile și direcțiile din administrația locală. Este vorba despre un total de 9.000 de mp, pentru achiziția cărora comisia nominalizată de Consiliul Local a negociat prețul, acesta fiind stabilit la 200 de euro/mp, asta în ideea în care, pe piața imobiliară în acest moment, pentru 1 metru pătrat pt o clădire similară, poziționată ultracentral, prețul este aproximativ 1000 de euro/mp”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Clădirea se află într-o stare tehnică foarte bună, iar costurile cu reamenajarea noilor funcțiuni vor fi și ele reduse.

Pentru cei care consideră că Baia Mare nu are bani în vistierie, respectiv comentează de pe margine că se fac investiții pe datorie, vă spun că minciunile propagate politic nu au nici o legătură cu realitatea! Tocmai pentru că îmi doresc să fim un oraș prosper, la nivelul administrației băimărene, de când sunt eu primar, nu au fost vândute, ci au fost cumpărate obiective! Eu nu vând, eu dezvolt! Noi nu vindem, noi dezvoltăm! Pentru băimăreni și pentru Baia Mare”, a spus primarul Cherecheș.

Pe lângă dorința de a oferi cetățenilor serviciile într-un singur loc, primarul vizează prin această mișcare și eficientizarea activității serviciilor și direcțiilor din subordine.

Începem un alt drum în care, atât din perspectiva modului în care administrăm fiecare dintre noi anumite componente ale autorității locale, dar și modul în care ne raportăm la cetățeni și modul în care îi primim sau îi vom primi în acest spațiu, va trebui să fie calibrat de către fiecare dintre noi, cei care ne aflăm în slujba cetățenilor. Comportamentul acesta va trebui să fie reașezat pentru că nu este un spațiu unde să își găsească fiecare câte un birou în care să se ascundă, ci vor fi spații în care se va lucra împreună, șefi și cei care sunt în subordinea lor și vor deveni șefi, mai devreme sau mai târziu”, a declarat edilul.

Aici își vor avea sediul, respectiv activitatea, absolut toate serviciile primăriei, toate direcțiile, dar și serviciile publice care astăzi funcționează în alte clădiri decât cea a primăriei.

Direcţia de Asistenţă Socială, administrația Serviciului Public Ambient Urban, Poliția Locală, în special Poliția Locală îmi doresc să fie aici, să îi văd eu când fac schimbul de trei ori pe zi, să îi văd că vin la timp la muncă, că au ținuta corespunzătoare, că au mai dat jos din kilograme și că nu se ascund prin niște birouri pentru că nu îi vede nimeni, în capătul orașului la Urbis. Pe de altă parte, îmi doresc foarte mult ca tot ceea ce înseamnă structuri care astăzi sunt foarte importante, cele din subordinea Direcției de Dezvoltare, Direcția de Investiții, Direcția de Proiecte/Programe, direcția care se ocupă de gospodărirea orașului, respectiv administrarea infrastructurii, administrarea sau gestionarea curățeniei, a salubrizării, a iluminatului public, a tuturor serviciilor publice pe care trebuie să le oferim cetățenilor Municipiului Baia Mare, să fie într-un singur loc”, a mai spus primarul Cătălin Cherecheș în cadrul conferinței de presă.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA