AcasăAdministrațieMOMENT FESTIV | Primarul Cătălin Cherecheș l-a distins pe Dan Mihalache, Ambasadorul...

MOMENT FESTIV | Primarul Cătălin Cherecheș l-a distins pe Dan Mihalache, Ambasadorul României în Republica Cipru cu titlul de cetățean de onoare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Consiliul Local al municipiului Baia Mare s-a reunit astăzi pentru o ședință specială. La inițiativa primarului, cu votul aleșilor locali, Excelența Sa, Dan Mihalache, Ambasadorul României în Republica Cipru, a fost distins cu titlul de Cetatea de Onoare.

Mi-a revenit onoarea să îi confer titlul de cetățean de onoare al orașului nostru, un gest firesc pe care noi, comunitatea, îl facem pentru unul dintre puținii oameni care au rămas alături de Baia Mare și de Maramureș și după ce și-au încheiat mandatul„, a spus primarul Cătălin Cherecheș.

Foarte mulți oameni au trecut prin Maramureș. Foarte mulți oameni au fost onorați de maramureșeni. Foarte mulți oameni au trecut prin politica din Maramureș. Dacă stăm să ne gândim la toți cei care au reprezentat Maramureșul, la toți care au venit în Maramureș pentru a-i cunoaște pe maramureșeni, pentru a primi încrederea lor, pentru a intra în structuri politico-administrative și pentru a construi pentru Maramureș, pentru România, în ultimii 30 de ani, un singur om și un singur nume ne rămâne ca un constant: Dan Mihalache„, a mai spus Cătălin Cherecheș.

Mulțumesc Excelenței Sale pentru că nu uită niciodată Maramureșul și pe maramureșeni! Indiferent de misiunile pe care le-a avut și le are pentru România și pentru Statul Român, întotdeauna a știut să fie ca un frate de-al nostru, ca unul dintre noi, să spună despre Maramureș, să privească spre Maramureș. A știut cu foarte multă autenticitate, plăcere și bucurie să își aducă maramureșenii alături de el„, a declarat primarul.

Dacă dintre cei care ne-au reprezentat și ne reprezintă politic cineva merită să fie considerat în vârful comunității noastre băimărene, atunci singurul care chiar simt că merită acest lucru este Dan Mihalache. Toți ceilalți, cu riscul să mă repet, au venit ca și cotropitori . Dan Mihalache a venit alături de noi, a venit în familia noastră, este în familia noastră și este fratele și prietenul nostru, exemplul pe care mulți dintre noi ar trebui să îl urmăm”, a conchis Cătălin Cherecheș.

VIDEO cu momentul festiv al decernării titlului, aici: https://fb.watch/gLCV2_NZL4/

Declarația integrală a primarului Cătălin Cherecheș, AICI.

Dan Mihalache, Ambasadorul României în Republica Cipru și de astăzi, Cetățean de Onoare al municipiului Baia Mare:

Mulțumesc tuturor pentru această decizie foarte surprinzătoare. Mărturisesc că acum trei zile când domnul primar m-a sunat să-mi comunice acest gând am rămas foarte surprins. Am avut o reacție ca atunci când domnul președinte m-a anunțat că vrea să-mi dea Steaua României. I-am spus… Cătălin, eu nu vreau să ies la pensie. Lasă că o să mă faci cândva Cetățean de onoare. După care am reflectat mai mult și m-am gândit că poate, undeva, eu nu înțeleg sau mentalul mi-a rămas setat pe calitatea de cetățean de onoare sau pe o decorație că ar fi un final de carieră.

Vreau să vă spun că mă bucur foarte mult că văd aici, în sală, prieteni, oameni cu care mâine, poimâine sunt 20 de ani de când ne cunoaștem. Oameni cu care am trăit împreună momente frumoase și momente mai puțin frumoase. Cu care am realizat proiecte, pentru care am lucrat în proiecte. Așa cum este de regulă, în viață nu există lucruri care ne ies sută la sută, nu există lucruri care sunt frumoase sută la sută. Rămâne însă prietenia și atașamentul față de o comunitate și o zona minunată.

Am o istorie foarte complicată din punct de vedere al identității. Mama mea e născută în Constanța, tatăl meu în județul Botoșani. Eu m-am născut la Timișoara, am copilărit în Timișoara, am făcut facultatea în București și am reprezentat în Parlament și în administrația centrală județul Maramureș. Iată, e un exemplu de diversitate. O diversitate care nu se construiește neapărat prin locul înscris pe certificatul de naștere, dovada că în viață trăim prin atașament, prin locurile de care ne simțim legați. Iar lucrul acesta a devenit evident ani mai târziu când, în diferite formate de reuniuni, toată lumea mă întreabă ca și cum ar fi de la sine d înțeles: dumneavoastră sunteți din Maramureș, nu-i așa?! Și eu spun… Da. Sunt din Maramureș„.

Discursul integral al Excelenței Sale, Dan Mihalache, Ambasadorul României în Republica Cipru îl puteți urmări aici: https://fb.watch/gLCV2_NZL4/

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA