spot_img
AcasăAdministrațieMOGOȘA REVINE LA VIAȚĂ! - Începând din acest an, încep lucrările de...

MOGOȘA REVINE LA VIAȚĂ! – Începând din acest an, încep lucrările de amenajare a spațiilor din jurul lacului

spot_img

DISTRIBUIȚI

În trecut era unul din locurile cele mai frecventate de către maramureșeni pentru relaxare. În timp, a devenit o destinație turistică lăsată de izbeliște, iar frumusețea locului a fost umbrită de infrastructura învechită și distrusă de timp, de pe vremea comunismului. Este vorba despre lacul Mogoșa din Baia Sprie, iar veștile bune încep să răsară o dată cu achiziționarea cabanei de pe marginea lacului de către noi proprietari care, se pare, sunt dornici de a readuce la gloria de odinioară.

După ce anul trecut au ridicat interdicțiile impuse de vechii proprietari (conform cărora nu aveai voie nici măcar să faci poze în zona lacului fără să plătești o taxă, asta deși lacul este domeniu public) noii proprietari au semnat un parteneriat împreună cu Primăria Baia Sprie, condusă de primarul Bîrda Sebastian Alin. Astfel, primele schimbări evidente urmează să fie puse în practică începând cu acest an.

Potrivit primarului orașului Baia Sprie, pe parcursul iernii acesteia s-a lucrat intens pentru a produce materialele și produsele necesare amenajării spațiilor publice din zona lacului. Mai exact, se va amenaja o promenadă în jurul lacului, formată din alei și podețe care vor ușura accesul turiștilor, dar și parcări în zona lacului 3.

Pe parcursul sezonului rece angajații Serviciului Public Baia Sprie au lucrat în atelier la producerea/debitarea materialelor și a produselor finite necesare amenajării spațiilor publice. La inițiativa primarului Bîrda Sebastian Alin și conform parteneriatului dintre Primăria Baia Sprie și proprietarii Domeniului Mogoșa, se va amenaja în acest an, o promenadă în jurul lacului constând din alei și podețe care vor ușura accesul turiștilor. De asemenea, este prevăzută amenajarea unei parcări în zona lacului 3. Colaborarea dintre administrația locală și noii proprietari va continua în acest an prin organizarea de activități comune pentru publicul larg, precum concursuri sportive de alergare și ciclism. Domeniul Mogoșa vă așteaptă în sezonul care vine. Sperăm ca în sezonul care urmează oferta turistică sa fie mai apropiată nevoilor turiștilor”, a declarat Bîrda Sebastian Alin.

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA