AcasăAlteleEconomicMODIFICĂRI DE APLICARE A TVA – Cine va fi afectat de propunerea...

MODIFICĂRI DE APLICARE A TVA – Cine va fi afectat de propunerea ANAF

DISTRIBUIȚI

MODIFICĂRI DE APLICARE A TVA  Direcțiile de specialitate din ANAF au solicitat introducerea în formularul 098 – „Cerere de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată”, a informațiilor referitoare la organizarea și conducerea contabilității contribuabililor pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilității.

Solicitarea a fost motivată de faptul că la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală nu sunt disponibile informații cu privire la existența contractelor de prestări servicii de contabilitate.

Totodatã, se precizeazã că lipsa acestor informații conduce la un blocaj al procedurii de înregistrare în scopuri de TVA.

Astfel, se propune completarea formularului 098 „Cerere de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, conform art.316 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal”, precum și a instrucțiunilor de completare ale acestuia: includerea în conținutul secțiunii: „Alte date privind contribuabilul” a unei rubrici referitoare la organizarea și conducerea contabilității contribuabililor, pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilității; extinderea formularului 098 cu o anexă, în care să fie cuprinse datele de identificare ale persoanei care asigură organizarea și conducerea contabilității.

ANAF propune introducerea în formularul 010 a informaţiilor referitoare la organizarea şi conducerea contabilităţii contribuabililor pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilităţii şi a datelor de identificare ale persoanei care asigură organizarea şi conducerea contabilităţii.

Și formularul 010 care se referă la „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”, se dorește modificarea în ceea ce privește informaţiile referitoare la organizarea şi conducerea contabilităţii contribuabililor pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilităţii.

Conform art. 10 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicată, se propun modificările şi completările ulterioare astfel: includerea în conţinutul secţiunii „Alte date privind contribuabilul” a unei rubrici referitoare la organizarea şi conducerea contabilităţii contribuabililor, pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilităţii, conform art. 10 alin. (3) din Legea nr.82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; extinderea formularului 010 cu o anexă, în care să fie cuprinse datele de identificare ale persoanei care asigură organizarea şi conducerea contabilităţii, conform art. 10 alin. (3) din Legea nr.82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește articolul integral, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA