AcasăAlteleEconomicMODIFICARE - Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat liber la ieftinirea asigurării...

MODIFICARE – Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat liber la ieftinirea asigurării RCA

DISTRIBUIȚI

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) mai dă un impuls companiilor de asigurări să ieftinească polițele RCA. Consiliul Autorității a aprobat un proiect prin care sunt reduse contribuțiile societăților de asigurare cu 10%, potrivit unui comunicat al instituției.

“Se aprobă proiectul de modificare a Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile Autorității de Supraveghere Financiară care prevede în principal (…) reducerea în continuare a contribuțiilor societăților de asigurare pentru polițele RCA cu 10%. Proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro pentru consultare publică, timp de 10 zile”, se arată în comunicat.

ASF a anunțat încă de la finalul anului trecut că va reduce în acest an, de la 1% la 0,8%, cota aplicată primelor brute încasate pe RCA și utilizată pentru administrarea și întreținerea bazei de date CEDAM.

CEDAM conține datele cu privire la polițele RCA încheiate pentru autovehiculele înmatriculate în România și este utilizată și ca suport pentru funcționarea sistemului bonus-malus.

Contribuția la FPVS rămâne la 2%

Pe de altă parte, anul trecut, instituția a majorat contribuția companiilor de asigurări care vând RCA la Fondul de protecție a victimelor străzii (FPVS), de la 1% la 2% pentru asigurarea resurselor necesare protecției persoanelor păgubite prin accidente produse de vehicule neasigurate.

Sursa: capital.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA