AcasăEvenimentMODERNIZAT CU SUCCES – Lucrările de la Aeroportul Internațional Baia Mare au...

MODERNIZAT CU SUCCES – Lucrările de la Aeroportul Internațional Baia Mare au fost finalizate. Din luna mai, s-ar putea relua zborurile

DISTRIBUIȚI

Ieri, 30 martie 2017, a avut loc finalizarea proiectului de modernizare a Aeroportului Baia Mare. În urma lucrărilor, aeroportului i s-au adus îmbunătățiri care constă în extinderea pistei cu 360 de metri și lățirea porțiunii portante cu 15 metri.

Suma de 57.765.563,30 lei, din fonduri europene, a fost alocată proiectului de modernizare Aeroportului Baia Mare, în urma semnării contractului de finanțare din data de 13 noiembrie 2015.

MODERNIZAT CU SUCCES 2

Conform declarațiilor reprezentanților Consiliului Județean Maramureș, „în urma implementării acestui proiect, capacitatea portantă a suprafeței aeroportuare va permite operarea unor aeronave de tip mediu curier. Componentele majore ale acestei investiții care au dus la reconstrucția noii piste de aterizare/decolare și prelungirea acesteia la 2150 m cu lățimea de 45 m, au fost devierea râului Băița pe o distanță de 1,3 km, execuția noului drum comunal spre Bozânta Mare pe o lungime de 1 km și realizarea unui pod care traversa râul Băița pe o lungime de 36 m”.

Proiectul a avut ca scop principal modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare pentru a asigura un trafic aerian în condiții de maximă siguranță și care să faciliteze dezvoltarea economiei locale, respectiv îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Prezenți la prezentarea finalizării proiectului „Extindere și modernizare suprafețe aeroportuare la Aeroportul Internațional Baia Mare” au fost vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, subprefectul județului Gavriș Ardelean, primarul Orașului Tăuții Măgherăuș Anton Ardelean, managerul proiectului Octavian Cudalbu și reprezentantul constructorului, Asocierea Strabag Ag – Consitrans SRL, Radu Mărieș.

„Felicitări colegilor din Consiliul Județean care au avut curajul să aprobe demararea acestui proiect și, nu în ultimul rând directorului general al Aeroportului Internațional Baia Mare, Dorin Buda, pentru asumarea în condiții destul de nesigure a acestuia. În calitate de reprezentanți ai autorității tutelare vom face toate eforturile să găsim soluțiile legale pentru ca toate lucrările să fie decontate respectând prevederile legale. Ne dorim ca Aeroportul Internațional Baia Mare să devină operațional cât mai curând pentru că acest lucru va aduce multe beneficii județului Maramureș prin crearea unor noi oportunități de afaceri”, a spus Ioan Doru Dăncuș.

MODERNIZAT CU SUCCES 4

Dorin Buda, directorul general al aeroportului a adus mulțumiri tuturor celor implicați în acest proiect, iar ing. Mircea Dănilă a descris complexitatea acestor lucrări, explicând în detaliu modul în care s-au desfășurat lucrările, de la numărul verificărilor efectuate asupra solului și asfaltului și până la condițiile în care s-a lucrat în tot acest timp.

Conform directorului Aeroportului Internațional Baia Mare, Dorin Buda, zborurile ar putea fi reluate pe la finele lunii mai. „Depunem toate eforturile ca până la sfârșitul lunii mai să reluăm activitatea operațională”, a scris acesta pe rețeaua de socializare Facebook.

În cursul zilei de astăzi, 31 martie, va avea loc recepția lucrărilor realizate în proiectul „Extindere și modernizare suprafețe aeroportuare la Aeroportul Internațional Baia Mare”.

ActualMM

Sursă foto: Facebook

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA