AcasăActualitatePoliticMODA DONĂRII – Tot mai mulți parlamentari renunță la indemnizații

MODA DONĂRII – Tot mai mulți parlamentari renunță la indemnizații

spot_img

DISTRIBUIȚI

MODA DONĂRII  Tot mai mulți aleși renunță la banii primiți în Parlament. Se poate spune că a apărut o modă a donării indemnizațiilor primite de deputați și senatori. Motivele sunt diverse: fie doresc să facă acte caritabile, sau să finanțeze proiecte în județele unde au fost aleși. Un senator, în schimb, a renunțat la bani, pentru că a adormit în plen, la dezbaterea bugetului. Între timp, proiectul de lege privind salariile demnitarilor, despre care se spunea că va fi respins cât mai curând în Parlament, a rămas blocat în procesul legislativ.

Săptămâna trecută, doi parlamentari PSD din judeţul Botoşani au anunţat că vor acorda, din veniturile primite în cadrul mandatului din legislativ, zece burse, în valoare de 200 de lei, lunar, pentru elevii care provin din familii cu probleme sociale, relateaă Libertatea.ro.

Și un deputat PNL a luat aceeași decizie. Marilen Pirtea, care deține și funcția de rector, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va renunţa la indemnizaţia de paramentar, de 5.400 de lei lunar, banii urmând să fie împărţiţi între partid şi fundaţia Universităţii de Vest.

Un gest inedit a fost făcut recent de un senator USR. Mihai Goţiu a fost filmat în timp ce aţipise în plen, la dezbaterea bugetului de stat pe 2017. El a anunţat că se auto-sancţionează cu indemnizaţia pe o săptămână, pe care o va dona pentru susţinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic.

Partidul a explicat oboseala colegului prin faptul că parlamentarii USR au stat cinci zile şi nopţi treji într-o manifestare de tip sit-in desfăşurată în Camera Deputaţilor ca să protesteze împotriva adoptării abuzive a Ordonanţei 13 care legiferează impunitatea politicienilor.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA