AcasăActualitate112MOARTE CU SEMNE DE ÎNTREBARE - Un preot din județul Cluj a...

MOARTE CU SEMNE DE ÎNTREBARE – Un preot din județul Cluj a fost găsit mort în fântâna casei parohiale (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

MOARTE CU SEMNE DE ÎNTREBARE în localitatea clujeană Ghirișu Român, comuna Mociu. Preotul ortodox din această localitate a fost găsit fără viață în fântâna din curtea casei parohiale.

Bărbatul avea probleme de sănătate, astfel că unii localnici suspectează că omul Domnului și-ar fi luat viața. Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Medicii legiști și anchetatorii vor stabili dacă părintele s-a sinucis sau a murit accidental.

Macabra descoperire a fost făcută în această dimineață. Familia l-a căutat pe preotul Beniamin Sărmășan ore în șir, însă fără rezultat.

Fiica și-a găsit tatăl înecat în fântână, după care a dat alarma. Oamenii din Ghirișu Român spun că preotul lor, care slujea de aproximativ 25 de ani în biserica din localitate, ar fi avut probleme de sănătate.

De altfel, el ar fi fost și într-o stare de depresie cauzată de faptul că mai marii Bisericii Ortodoxe Române ar fi vrut să-l schimbe, la cererea unor localnici răutăcioși. Acesta ar fi motivul principal pentru care duhovnicul și-ar fi luat viața.

Rămas cu cei trei copii ai săi, după ce soția i-a decedat în urmă cu 6 ani, fiind bolnavă de cancer, părintele era cunoscut în comunitate ca fiind un om bun.

La casa parohială din Ghirișu Român au ajuns pompierii, criminaliștii și polițiștii. Ambulanța a fost întoarsă din drum, deoarece rigiditatea cadaverică era instalată în corpul bărbatului, iar manevrele de resuscitare erau inutile. Militarii de la ISU sunt cei care au scos cadavrul preotului din fântână.

„Fântâna avea o adâncime de aproximativ 10 metri. Un echipaj de pompieri a intervenit pentru a scoate această persoană din fântână, era vorba de un bărbat de aproximativ 60 de ani. Colegii mei, în momentul în care au scos persoana la suprafață, nu au putut efectua manevre de resuscitare datorită faptului că era decedată de mult”, declară Andrei Biriș, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Cadavrul preotului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca pentru efectuarea necropsiei.

Legiștii sunt cei care vor face lumină în acest caz și vor spune dacă preotul a căzut accidental în fântână sau s-a sinucis. Reprezentanții Mitropoliei Clujului nu au putut fi contactați pentru a comenta situația.

sursa info, foto şi video Ziarul Clujean

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA