Acasă Actualitate Social MIZERIE - Rigole şi şanţuri nesalubrizate pe Valea Izei

MIZERIE – Rigole şi şanţuri nesalubrizate pe Valea Izei

DISTRIBUIȚI

Prefectul Sandu Pocol s-a deplasat în teritoriu pentru a verifica modul de salubrizare a Văii Izei. Acesta a fost însoţit de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gheorghe Pop de Băseşti al Judeţului Maramureş  şi Sistemului de Gospodărire a Apei Maramureş. Prefectul de Maramureş s-a deplasat pe cursurile de ape din zonă, dar şi în localităţile din cadrul  unităţilor administrativ-teritoriale de pe Valea Izei.

Prefectul Sandu Pocol a spus: “Faţă de anii trecuţi, cursurile de apă din zonă (râuri, pâraie, văi) sunt mult mai curate. Nu am văzut deşeuri menajere, material lemnos rămase în albia sau pe malurile cursurilor de apă. Am constatat însă că majoritatea şanţurilor din faţa gospodăriilor, dar şi că multe rigole sunt necurăţate. Cetăţenii trebuie să înţeleagă importanţa decolmatării şanţurilor aferente propriilor case şi îndepărtarea aluviunilor depuse, respectiv a vegetaţiei crescute, în condiţiile prevederilor legislaţiei în vigoare cu privire la obligativitatea asigurării locuinţelor. Rigolele de scurgere amenajate special, înclusiv cele din afara localităţilor, pentru colectarea apelor pluviale şi care contribuie la descărcarea acestora sunt acoperite de vegetaţie, dar şi de resturi materiale aruncate pe marginea drumurilor publice.”

În scopul de a preveni producerea de inundaţii, respectiv de a diminua efectele în cazul unor precipitaţii abundente voi solicita instituţiilor abilitate din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă stabilirea unor termene pentru remedierea deficienţelor constatate, a mai adăugat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Informatii si foto: Dan Buca, purtator de cuvant al CJSU Maramures

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA