AcasăNews AlertMITUL CELEI MAI SCUMPE APE - Cât plătesc de fapt maramureșenii pentru...

MITUL CELEI MAI SCUMPE APE – Cât plătesc de fapt maramureșenii pentru apă, față de alte zone din țară

spot_img

DISTRIBUIȚI

De câțiva ani buni, prin județ circulă zvonul că am plăti cele mai scumpe servicii de furnizare de apă și canalizare din țară. Asta deși a fost eliminată inclusiv taxa meteo, prin care consumatorii casnici plăteau lunar, practic, taxă pe apa de ploaie, taxă care încă există astăzi la mai mulți operatori de apă-canal din România.

Pentru a verifica zvonurile prezentate mai sus, am accesat ultimul raport al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), actualizat în 1 noiembrie 2021. În raportul pe care îl veți regăsi mai jos în articol se arată că societatea VITAL are, de fapt, unele dintre cele mai mici prețuri din țară.

Este important de precizat și că, în cadrul listei de prețuri ale operatorilor din documentul ANRSC, nu este afișat și tariful practicat pentru taxa meteo, fiind vorba despre o taxă separată, așadar cetățenii din unele zone ale țării ar putea avea costuri totale mai mari pe factură. Chiar și așa, societatea VITAL se află pe poziția cu numărul 37 în topul celor mai scumpe servicii de apă și canalizare din țară, din totalul celor 43 de furnizori.

 

Așadar, mitul conform căruia Maramureșul are cea mai scumpă apă este exact așa cum îi spune: un mit.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA