AcasăActualitate112MITĂ - Profesor universitar, cercetat pentru că le cerea studenţilor bonuri valorice...

MITĂ – Profesor universitar, cercetat pentru că le cerea studenţilor bonuri valorice de benzină

DISTRIBUIȚI

MITĂ Un profesor de la Universitatea de Petrol și Gaze (UPG) Ploiești este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru luare de mită și evaziune fiscală, surse judiciare declarând, luni, că acesta ar fi cerut de la zeci de studenți, în schimbul promovării examenelor, bonuri valorice de benzină.

MITĂ Anchetatorii au efectuat, luni, percheziții la domiciliul profesorului, el fiind ulterior condus la sediul Parchetului.

Din cercetările efectuate ar fi reieșit să persoana în cauză, profesor în cadrul UPG Ploiești la o disciplină specializată, ar deține o firmă pe care o folosea în circuitul mitei.

Surse judiciare au precizat că bărbatul le-ar fi cerut studenților să cumpere de la o benzinărie, în numele firmei sale, bonuri valorice de benzină pe care ulterior le-ar fi înregistrat ca și cheltuială nereală în societatea sa.

Potrivit Agerpres, studenții îi dădeau profesorului bonuri de 200-250 de lei de persoană pentru promovarea examenelor, au mai arătat sursele menționate.

Conform acestora, studenții cumpărau în numele firmei profesorului aceste bonuri, fără ca ei să aibă o împuternicire în acest sens.

Până la acest moment, au fost identificați 21 de studenți care i-ar fi dat mită profesorului în acest fel.

Persoana în cauză este cercetată pentru luare de mită și evaziune fiscală, au mai spus sursele menționate.

La începutul lunii, un lector universitar din cadrul UPG Ploiești a fost trimis în judecată pentru luare de mită, el fiind acuzat că a primit bani de la 80 de studenți, dar și unele servicii, respectiv munci casnice precum cositul ierbii, pentru ca aceștia să promoveze examenele la diverse materii.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA