spot_img
AcasăActualitateMISIUNE FABULOASĂ! - Salvamontiștii maramureșeni au salvat un cățel pierdut și blocat...

MISIUNE FABULOASĂ! – Salvamontiștii maramureșeni au salvat un cățel pierdut și blocat în pădure

DISTRIBUIȚI

Misiune de salvare inedită a salvamontiștilor maramureșeni. Aceștia au fost anunțați de către o doamnă că un cățel ar fi blocat în munți într-o zonă greu accesibilă. Salvatorii au trecut imediat la acțiune și au parcurs nu mai puțin de 16 kilometri prin munți, păduri și au travestat inclusiv apele repezi ale unui râu pentru a-l salva pe micuțul patruped. Mai multe detalii găsiți mai jos, în povestea spusă chiar de salvamontiști.

„Pentru ca noi nu spunem NU, niciodată…

In aceasta dimineata pe pagina de facebook a Salvamont Maramures o doamna care fusese ieri in drumetie cu Mocanita pe Valea Vaserului ne-a semnalat o situatie delicata a unui caine, izolat pe malul râului loc in care nu se putea ajunge datorita accesului dificil si a debitului semnificativ de apa. Cei mai inimoși turisti aflati in Mocanita hraneau cainele aruncandu-i mancare peste apa.

Verificand informatia cu cei care lucreaza in zona ni s-a confirmat faptul ca intr-adevar cainele este izolat intr-o zona in care nu exista posibilitatea de a ajunge decat prin apa.
In urma analizei situatiei s-a decis interventia de urgenta (datorita atentionarilor meteo care anuntau ploi in urmatoarele zile existand riscul cresterii debitului de apa), salvatorii montani voluntari ai SPJ Salvamont Maramureș din formatia Vișeu plecand in misiunea de a recupera animalul.

O interventie care a durat mai bine de 8 ore timp in care salvatorii au parcurs (peste 16 km) atat motorizat cat si la pas, intrand in apă, legati si asigurati in corzi, dat fiind debitul crescut al apei si problemelor cauzate de bolovanii si crengile din apa.

Pana la urmă interventia s-a încheiat cu bine, câinele fiind extras si recuperat din zona dificila in care se afla de mai mult timp.

In acest moment câinele este bine si este transportat in localitatea Vișeu la domiciliul unuia dintre salvatori pana in momentul in care va fi preluat de doamna care ne-a semnalat in aceasta dimineata situația si care si-a exprimat dorinta de a-l lua la dansa si a-i asigura un cămin.

Si pentru ca interventia s-a desfășurat in zona Paltin iar cainele avea nevoie de un nume salvatorii i-au pus numele… simplu…”PALTIN”.

Felicitari colegi… Misiune incheiata cu succes. In acest moment salvatorii montani voluntari ai SPJ Salvamont Maramureș se retrag la baza Salvamont Vișeu”.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA