Acasă Actualitate MIȘCARE STRATEGICĂ – Primarul Cherecheș a anunțat că va candida la președinția...

MIȘCARE STRATEGICĂ – Primarul Cherecheș a anunțat că va candida la președinția Forumului Democrat German

DISTRIBUIȚI

MIȘCARE STRATEGICĂ   Municipiul Baia Mare a îmbrăcat sâmbătă, 28 aprilie 2018, haine de sărbătoare. Peste 1.000 de băimăreni au participat la manifestările organizate cu ocazia Zilelor Comunității Germane care s-au desfășurat sub egida „Freamăt de Primăvară”. Printre ei s-a numărat și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului. Acesta le-a vorbit celor prezenți despre proiecte legate de comunitatea germană, dar a făcut și un anunț interesant pentru scena politică locală și poate chiar națională: va candida la președinția Forumului Democrat German.

Sunt hotărât să-mi depun candidatura în momentul noilor alegeri la funcţia de preşedinte al FDR. Consider că poate fi o candidatură interesantă, dar şi bine venită”, a spus Cătălin Cherecheş, citat de Agerpres.

În ceea ce privește proiectele care vizează această parte a comunității băimărene, recunoscută pentru diversitatea sa, primarul a arătat că dorește să aducă profesori din Germania și Austria care să predea în limba germană în singura unitate de învățământ unde sunt clase cu predare în această limbă.

Am făcut pentru Forumul German câteva lucruri care nu ştiu dacă se vor întâmpla în istoria locală a acestui Forum. Am arătat de-a lungul anilor că trebuie să scoatem în evidenţă chestiuni care ţin de spirit, de cultură, de mod de viaţă şi lucrul acesta s-a întâmplat prin prezenţa în CL Baia Mare a membrilor FDR. Cred că a venit momentul ca paşii pe care-i face comunitatea germană să fie paşi mai concreţi, şi îmi doresc un singur lucru; îmi doresc să existe un sprijin strict din perspectivă a informaţiei, pentru că profesori din Germania, Austria mi-aş dori să vină în Baia Mare. Nu trebuie să-i plătească nici Ambasada Germaniei, nici FDR, îi plătim noi ( primăria n.red). Dar să ştim unde-i găsim? Aştept de un an de zile şi nu se întâmplă acest lucru! “. a declarat Cătălin Cherecheş, citează Agerpres

Mai mult, conform primarului, în viitor ar putea fi înființat un liceu cu predare în limba germană. În ceea ce privește anunțul privind candidatura la președinția Forumului Democrat German, primarul a spus că își dorește ca organizația să fie una de sine stătătoare și să nu depindă de filialele din Satu Mare și Sibiu. La ultimele alegeri, Cătălin Cherecheș a candidat din partea Coaliției pentru Baia Mare, fiind în trecut membru PNL, respectiv PSD. Important de amintit ar fi că acesta a pus mereu interesul comunității pe primul loc, în detrimentul intereselor politice, fapt pentru care a fost adesea ținta atacurilor venite din diverse partide.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA