AcasăEvenimentMircea Geoană a venit în Maramureş cu promisiuni pentru realizarea drumului Baia...

Mircea Geoană a venit în Maramureş cu promisiuni pentru realizarea drumului Baia Mare-Vaja

DISTRIBUIȚI

Proiectele de infrastructură ale judeţului Maramureş  şi cele comune cu ţările vecine Ungaria şi Ucraina au constituit în data de 12 aprilie obiectul unei întâlniri care a avut loc la Prefectura Maramureş, respectiv la Centrul Millenium.

La discuţii au participat atât Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al primului Ministru pe probleme de infrastructură, cât şi ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Zakonyi Botond, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

“Zilele acestea au avut loc la Guverndiscuţii privind finalizarea Master Planului General de Transport, respectiv finalizarea primelor planşe orientative privind realizarea investiţiilor în domeniu. Masterplanul este un plan general de investiţii în infrastructura de transporturi, care arată priorităţile României în concordanţă cu liniile de finanţare europene. Trebuie să găsim o formulă  de finanţare la nivelul regiunii dumneavoastră, care s-o legăm cu proiectele din sudul ţării. După cum ştiţi, finanţarea pentru noua construcţie a Podului peste Tisa există deja.

Pe cealaltă parte, propun o  intalnire la Bucureşti cu toţi ambasadorii din  ţările vecine, cu specialiştii pe proiecte de infrastructură şi toţi factorii implicaţi, pentru a cuantifica  proiectele, iar mai apoi, împreună să mergemla Bruxellespentru a vedea care sunt soluţiile, ce putem face în acest sens. În ce priveşte Ucraina, pentru a o prinde în aceste proiecte, trebuie să semneze un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană. Consider că la capitolul finanţare pe proiecte transfrontaliere avem oportunităţi,  pe care nu avem voie să le scăpăm”, a explicat Geoană.

Printre altele Mircea Geoană a dat asigurări că, după discuţiile părţilor implicate şi analiza proiectului, vor fi găsite soluţii în vederea realizării proiectului privind drumul Baia Mare-Vaja.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA