spot_img
Acasăsinucidere maramuresMircea Cantor expune o casă din Maramureș în Belgia!

Mircea Cantor expune o casă din Maramureș în Belgia!

DISTRIBUIȚI

Artistul vizual Mircea Cantor expune proiectul Prag resemnat la Gent (Belgia) pornind de la o casă tradiţională românească, în cadrul expoziţiei urbane de anvergură TRACK, în perioada 12 mai -16 septembrie 2012, cu sprijinul Institului Cultural Român Bruxelles.

Lansarea expoziţiei a avut loc sâmbătă, 12 mai în centrul oraşului Gent, în cursul serii fiind organizat şi un recital al interpretului de muzică tradiţională Ioan Opriş, originar din Breb, Maramureş.

Potrivit ICR Bruxelles, casa din lemn din Maramureş va fi remontată la Gent de către o echipă de meşteri români, iar prin proiectul său Mircea Cantor va prezenta publicului atât arta şi meşteşugurile tradiţionale româneşti cât şi o reinterpretare a simbolisticii arhitecturale.

Organizată de Muzeul de Artă Contemporană din Gent (S.M.A.K), expoziţia reuneşte operele a 41 de cunoscuţi artişti contemporani din întreaga lume şi invită publicul să reflecteze şi dialogheze cu artiştii asupra unor realităţi urbane actuale. Numeroase evenimente culturale se vor desfăşura de-a lungul itinerariului urban jalonat de operele artiştilor.

(foto: © 2012 Mircea Cantor, sursa: www.mirceacantor.ro)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA