AcasăActualitateMIRACOL DE SFÂRȘIT DE AN - Cine sunt îngerii salvatori ai maramureșeanului...

MIRACOL DE SFÂRȘIT DE AN – Cine sunt îngerii salvatori ai maramureșeanului care s-a spânzurat azi-noapte, readus la viață

DISTRIBUIȚI

O intervenție contracronometru a avut loc azi-noapte în Groșii Țibleșului. Un apel la 112 i-a alertat pe salvatorii SMURD despre faptul că un maramureșean s-a spânzurat. După o adevărată cursă până la locul incidentului, echipajul EPA SMURD din Târgu Lăpuș a acționat formidabil pentru a-l salva pe bărbatul care se afla deja în stop cardio-respirator.

Conform VasileDale, la momentul sosirii salvatorilor, la căpătâiul bărbatului era deja aprinsă o lumânare, aparținătorii nemaiavând nici o speranță.

Echipajul format din plt. maj. Ioan Giurgiu, plt. maj. Ioan Coman și voluntarul Cornel Petrehuș au reușit imposibilul, în ultima zi din an. Salvatorii au început imediat manevrele de resuscitare a victimei și, după 10 minute de luptă, l-au salvat pe maramureșean din ghearele morții. Manevrele de resuscitare și cele două injecții cu adrenalină au dat roade, iar salvatorii au devenit îngerii bărbatului pentru care viața nu se termină în 2020. S-a anunțat echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD din Baia Mare cu medic, acesta pornind spre Târgu Lăpuș. Echipajul EPA a plecat din Groșii Țibleșului cu pacientul spre Baia Mare, iar în zona Dealului Pietriș au predat pacientul în viață echipajului TIM.

Trebuie să menționăm și faptul că voluntarul Cornel Petrehuș este înscris în Programul Național ”Voluntar din pasiune” și este unul din cei mai apreciați din Țara Lăpușului.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA