spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICMinistrul sanatatii si-a dat demisia

Ministrul sanatatii si-a dat demisia

spot_img

DISTRIBUIȚI

Udemeristul Attila Cseke, ministrul Sanatatii, si-a anuntat in urma cu cateva minute demisia. El a aratat ca nu exista cale de intoarcere si ca si-a depus deja documentele privind retragerea din functie la cabinetul primului ministru. Oficialul Guvernului a explicat ca decizia sa e legata de faptul ca nu a fost consultat in momentul in care s-a facut rectificarea bugetara pe domeniul sanitar – fapt pe care il considera inacceptabil.

„Nu se poate concepe ca un ministru sa nu fie consultat cu privire la cifrele de la rectificare”, a explicat Cseke in cadrul unei conferinte de presa care a fost organizata astazi, 4 august, la ora 15.00 la sediul Guvernului si care a fost transmisa in direct de posturile de televiziune nationale.

ACTUALIZARE: Ministrul a aratat ca premierul l-a rugat sa ramana, dar ca nu doreste acest lucru deoarece faptul ca nu a fost consultat inaintea rectificarii a devenit o „problema personala” peste care nu poate trece. „Aceasta atitudine trebuie sa dispara„, a explicat el aratand ca, potrivit principiilor sale, in momentul in care esti gestionarul unui sector de activitate „trebuie sa fii intrebat despre toate problemele din domeniul respectiv”.

„Bugetul Ministerului Sanatatii nu e practic rectificat cu nimic”, a adaugat Cseke explicand ca s-au alocat 341 de milioane de lei prin minister, dar catre Casa de Asigurari de Sanatate pentru plata arieratelor, iar 1,7 miliarde de lei reprezinta credite de angajament pentru eliberarea medicamentelor compensate si gratuite, respectiv pentru programele nationale de sanatate.

Cseke a mai aratat in conferinta de presa ca va ramane in functie in urmatoarele zile pentru a permite numirea unui inlocuitor. „UDMR va ramane si trebuie sa ramana la guvernare„, a afirmat ministrul, completand ca a cerut deja conducerii uniunii sa ia masurile care se impun ca urmare a retragerii sale din functie. „Sper ca UDMR sa reuseasca in foarte scurt timp sa desemneze un alt ministru pentru ca masurile de reforma trebuie continuate”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA