AcasăMARAMURESUL ISTORICMinistrul Marga spune că Angela Merkel a fost în tinerețe în România...

Ministrul Marga spune că Angela Merkel a fost în tinerețe în România cu rucsacul în spate, la Făgăraș și Mamaia

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat că speră ca relaţia sa personală cu cancelarul german Angela Merkel să poată fi şi folosită în politica externă, el dezvăluind că Merkel cunoaşte bine România, pentru că în tinereţe a venit cu rucsacul în spate la Făgăraş şi Mamaia.

„Nu vreau să supraevaluăm importanţa relaţiilor personale, dar oricine a practicat, s-a implicat în politica externă, ştie bine că şi aceste relaţii contează. Sperăm să le şi putem folosi”, a spus Marga, într-un interviu la The Monney Channel.
El a dezvăluit că dincolo de vizitele făcute în ultimii ani în România, Merkel cunoaşte ţara noastră şi din tinereţe, când a venit de două ori în excursii „cu rucsacul în spate”, prima dată în zona munţilor Făgăraş, iar apoi în staţiunea Mamaia.
„Avea un trecut de călătorii în România, ca studentă cu rucsacul mergea în Munţii Făgăraş. Mai târziu, tot cu rucsacul în spate, ştiţi bine că tinerii germani călătoresc mult, a fost la Mamaia, deci ştia bine România concretă, terestră să spunem aşa. În calitatea sa de acuma, a cunoscut şi România politică”, a spus Marga.

Ministrul de Externe a amintit din nou de vizita sa la Berlin din urmă cu un deceniu, când în calitate de preşedinte al PNŢCD s-a întâlnit prima dată cu Merkel, precum şi despre vizita acesteia în România din toamna anului 2010, când i-a fost acordat titlul de „Doctor honoris causa” al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. (foto: stiridecluj.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA