AcasăEvenimentMINISTRUL DE INTERNE – Mandatul primarului Cătălin Cherecheș, perfect valabil și nu...

MINISTRUL DE INTERNE – Mandatul primarului Cătălin Cherecheș, perfect valabil și nu va fi suspendat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan, într-un răspuns oficial dat în urma interpelării făcute de către deputatul USR de Maramureș Vlad Emanuel Duruș, spune clar: Cătălin Cherecheș, primarul ales al municipiului Baia Mare, nu poate fi suspendat înainte de termen din această funcție. Asta, spre nefericirea deputatului USR și a celor câteva zeci de indivizi care nu îl agreează pe Cherecheș și așteaptă, în zadar, să ”scape” de el.

Legea nr. 393/2004, privind statutul aleșilor locali spune că „nu se regăsește situația la care se face referire”, respectiv, „imposibilitatea exercitării pe o perioadă mai mare de 6 luni consecutive a mandatului”, se arată în răspunsul ministrului, datat în 12.04.2017. În răspunsul ministrului se mai arată că:

„În condițiile în care nu există o dispoziție expresă în acest sens, prefectul județului Maramureș nu a avut temei legal pentru emiterea ordinului de încetare înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al municipiului Baia Mare”.

O mână de politicieni și câțiva cârcotași fac de câteva luni presiuni enorme, inclusiv asupra prefectului județului, în speranța că va veni ziua în care se va emite un ordin de încetare a mandatului de primar a lui Cătălin Cherecheș. Doar că acesta nu a suferit vreo condamnare, este doar trimis în judecată și beneficiază de prezumția de nevinovăție (pe care, unii, cu nesimțire i-o încalcă!). Cherecheș a fost reales primar la alegerile locale din 5 iunie 2016, fiind votat de 31.000 de băimăreni. A fost suspendat din funcție în 18 iulie 2016, imediat după depunerea jurământului. Astfel că, nu există temei legal pentru suspendarea mandatului.

Avocat de profesie, deputatul USR și-a bazat interpelarea adresată ministrului de Interne pe un text de lege… abrogat. Este vorba de o lege care reglementează statutul aleșilor locali.

„Menționăm și faptul că situația la care faceți referire este reglementată la lit.d) a alin. (2) al art. 15 din Legea 393/2004, însă această normă a fost abrogată de art. 1 pct. 111 din Legea nr. 286/2006 pentru modificarea și completarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001”, se arată în documentul semnat de Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne.

Cătălin Cherecheș este, deci, și va rămâne primarul ales al municipiului Baia Mare. Își va relua și faptic mandatul cel mai probabil începând cu luna mai a acestui an, după ce instanța va audia cei trei directori din Primăria Baia Mare cu care acesta are interdicția de a dialoga.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA