AcasăNews AlertMINISTRUL CULTURII, VIZITĂ ÎN MARAMUREȘ | Senator Sorin Vlașin: "Maramureșul are această...

MINISTRUL CULTURII, VIZITĂ ÎN MARAMUREȘ | Senator Sorin Vlașin: „Maramureșul are această putere extraordinară care provine din forța sa culturală, din patrimoniul material și imaterial”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a aflat ieri în Maramureș într-o vizită oficială în cadrul căreia a bifat mai multe puncte culturale strategice din județ. Alături de senatorul Sorin Vlașin, președintele PSD Maramureș – deputatul Gabriel Zetea și de deputatul Gheorghe Șimon, ministrul și-a început ziua la Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, unde a fost primit de către Preasfințitul Iustin.

Ministrul a vizitat ulterior Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare, după care s-a îndreptat spre recent reabilitata uneia dintre cele mai emblematice clădiri istorice din Sighetu Marmației, Centrul Cultural Pastoral Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul.

„Dacă tot se vorbește zilele acestea despre monarhie, să ne amintim ce spunea Regele Carol I: <<Nu numai cu numărul soldaților și cu dezvoltarea vieții economice se măsoară astăzi puterea statelor. Un factor de căpetenie, poate cel mai însemnat, este gradul de cultură>>. Maramureșul are această putere extraordinară care provine din forța sa culturală, din patrimoniul material și imaterial, iar domnul ministru va găsi cu siguranță soluții pentru a ne sprijini în protejarea, restaurarea și promovarea acestui patrimoniu inestimabil”, a declarat senatorul PSD de Maramureș, Sorin Vlașin.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA