spot_img
Acasăoameni noiMINISTRUL AGRICULTURII, PE LÂNGĂ SUBIECT – Cum au ajuns românii să mănânce...

MINISTRUL AGRICULTURII, PE LÂNGĂ SUBIECT – Cum au ajuns românii să mănânce carne de porc din importată din Africa

DISTRIBUIȚI

MINISTRUL AGRICULTURII, PE LÂNGĂ SUBIECT  Carnea de porc produsă în România este comercializată în micile măcelării sau în magazine de cartier. Cea mai mare parte a cărnii de porc din marile lanțuri de retail provine din afara țării, din state europene sau chiar din Africa, relatează Capital.

Jurnaliștii Capital relatează că au cumpărat carne de porc ce provine din Guinea Bissau, una din cele mai mici țări din Africa. Și nu este vorba despre celebrul porcușor de Guinea.

Potrivit sursei citate, Ministerul Agriculturii, condus de Petre Daea, nu a știut să dea cifre privind importurile de carne de porc din această țară africană. Ba, mai mult, în loc să ofere date despre comerțul cu Guinea Bissau, a dat date despre comerțul cu Guinea Ecuatorială, tot un stat african dar aflat la 3.000 de kilometri distanță.

Mai exact, potrivit datelor oficiale, România a importat din Guinea Ecuatorială 54 de tone de „carne şi organe comestibile de pasăre“, tranzacţie a cărei valoare a fost de aproximativ 51.000 euro.

În ceea ce priveşte carnea de porc, Ministerului Agriculturii arată că „în anul 2017, perioada ianuarie–iunie, nu sunt înregistrate date statistice privind carnea şi produsele din carne de porc“, susţin reprezentanţii Ministerului Agriculturii. Cu alte cuvinte, notează sursa citată, oficialii guvernamentali nu au date că în supermaketuri se vinde carne de porc proaspătă din Guineea Bissau.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA