AcasăActualitatePoliticMINIŞTRI NOI - Mihai Fifor - la Apărare și Gheorghe Şimon -...

MINIŞTRI NOI – Mihai Fifor – la Apărare și Gheorghe Şimon – la Economie au depus jurământul

spot_img

DISTRIBUIȚI

MINIŞTRI NOI Liderii PSD s-au reunit, marţi, la Parlament, într-o şedinţă lărgită a Biroului Politic Naţional, în urma căreia preşedintele Liviu Dragnea a anunţat noul ministru al Apărării: Mihai Fifor, actualul ministru al Economiei.

În locul lui Fifor va veni deputatul PSD de Maramureş Gheorghe Şimon. Liderul PSD a declarat că, în urma unei discuţii telefonice, preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu aceste propuneri, scrie Adevărul.

Noii miniştri de la Apărare şi Economie, Mihai Fifor şi Gheorghe Şimon, au depus jurământul, joi, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii foarte scurte. La ceremonia de la Palatul Cotroceni au asistat preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi, respectiv, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose, şi miniştrii cabinetului său.

Ceremonia a durat doar câteva minute, fără ca şeful statului, Klaus Iohannis, să facă declaraţii.

Gheorghe Șimon are 65 de ani și este la al doilea mandat de deputat. A fost ales pentru prima dată în Parlament în 2012.

Acum conduce două comisii – cea de validare și cea pentru statului deputaților.

Șimon a absolvit Institutul Politehnic Cluj Napoca, Facultatea de Mecanică. Între 2008 și 2012 a fost director al unei companii din Baia Mare.

A fost, de asemenea, consilier local în Vișeu de Sus și consilier județean în Mureș.

În 2000 a fost numit vicepreşedinte PSD Maramureş, funcție pe care o deține și în prezent.

Conform declarației de avere, Șimon are un teren intravilan și o casă în Vişeu de Sus, un depozit bancar de 45.575 lei, datorii de 38.625 euro (scadentă în 2022) şi 22.500 lei (scadentţă în 2018).

Anul trecut a câștigat 59.400 de lei, salariul de deputat, iar soția sa, care este judecător, a obținut venituri de 196.089 lei.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA