AcasăNews AlertMINISTERUL DE FINANŢE - Cota unică de impozitare va fi de 10%...

MINISTERUL DE FINANŢE – Cota unică de impozitare va fi de 10% de la 1 ianuarie 2018

spot_img

DISTRIBUIȚI

MINISTERUL DE FINANŢE Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, a spus miercuri că este posibilă reintroducerea impozitării globale a veniturilor, existentă până în anul 2005, combinată cu un sistem de deduceri ale unor cheltuieli, precum cele privind pensiile private, asigurările de sănătate.

Viorel Ștefan a precizat, miercuri, că discuțiile privind reintroducerea impozitării globale a veniturilor a început în urmă cu două luni, în discuții fiind implicați experți și auditori. Ministrul a spus că nu ar fi vorba despre o nouă taxă sau o nouă cotă de impozitare, care va rămâne cea de 16% care este și acum.

Începând cu 1 ianuarie 2018, cota de impozitare va fi de 10%, a spus ministrul. „Aceasta se va aplica la toate veniturile globalizate, la venituri indiferent de sursa lor de proveniență. Numai în acest sistem putem introduce mecanismul de deduceri fiscale la care ne-am angajat în programul de guvernare”, a spus Viorel Ștefan, potrivit Digi 24.

Legat de introducerea impozitului pe gospodărie, ministrul a declarat: „A apărut necesitatea introducerii noțiunii de gospodărie recunoscută fiscal. Ce înseamnă aceasta? Dacă un grup de câteva persoane gospodăresc împreună și au patrimoniu comun, se înregistrează ca atare la Fisc.

Când se face calculul se are ca subiect de impunere gospodăria impozită fiscal. Este echitabil ca judecata să se facă pe media veniturilor”, a spus ministrul. El speră să dea cât de repede o formă finală acestor propuneri.

sursa INFO

sursa FOTO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA