spot_img
AcasăEvenimentMINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE – Abia de la jumătatea anului viitor se...

MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE – Abia de la jumătatea anului viitor se va putea circula omenește prin Pasul Gutâi!

DISTRIBUIȚI

Traficul rutier s-a redeschis în Pasul Gutâi începând cu data de 5 octombrie. Abia s-a deschis și scandalul a început. Transportatorii au contestat calitatea lucrărilor, iar presa a semnalat lucrărilor neterminate sau făcute de mântuială.

Autoritățile județene au sărit în apărarea firmei care a executat lucrarea, de parcă erau angajatele ei. Sau, cine știe, că la noi orice e posibil. Victimă colaterală a fost purtătorul de vorbe al Prefecturii, care a fost nevoit să-și dea demisia după ce s-a făcut de râsul lumii prin mesajul postat pe o rețea de socializare împotriva jurnaliștilor. Culmea e că și el a făcut parte până nu demult din această categorie. Și sigur va mai face, că administrația și politica nu i se potrivesc, deși acolo reușește aproape oricine.

La câteva zile după izbucnirea scandalului, Narcis Neaga, director General al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Nașionale  din România (CNADNR), împreună cu directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Eugen Cecan, au fost pe DN 18, Baia Mare – Sighetul Marmaţiei, pentru a analiza stadiul lucrărilor de reabilitare.

”Am fost să văd DN 18 după ridicarea restricţiilor de circulaţie. A fost o perioadă mai grea când oamenii din zonă au fost nevoiţi să folosească variante ocolitoare. Zilele trecute s-a ridicat restricţia pentru că am reuşit să încheiem prima etapă de lucrări la partea carosabilă. Acum se poate circula în condiţii de şantier şi mai este încă de lucru.

Se lucrează din plin la realizarea casetelor pentru lărgirea de la partea carosabilă la şanţuri, la drenuri şi zidurile de sprijin. De asemenea se mai lucrează la poduri şi podeţe. Suntem în grafic cu lucrările şi sperăm ca la jumătatea anului viitor să se poată circula în condiţii civilizate şi optime în deplină siguranţă. Până atunci fac apel la conducătorii auto ce tranzitează acest drum să respecte semnalizările rutiere existente pentru că este un drum pe care încă se lucrează.” a declarat Narcis Neaga.

Concluziile șefului peste autostrăzile inexistente prin zona noastră și al drumurilor naționale, unele impracticabile pe zeci de kilometri (Moisei – Iacobeni), sunt cât se poate de corecte. El recunoaște oficial că lucrările sunt încă departe de finalizare, dar speră ca măcar pe la mijlocul anului viitor să se poată circula civilizat.

Ce simplu e totul. Nu putea să facă chestia asta și prefectul județului? În loc să inducă lumea în eroare și să mulțumească firmei elene pentru dezastrul cauzat, putea să recunoască frumos că s-a apreciat greșit gradul de dificultate al execuției lucrărilor, să-și ceară scuze și să mai bage o promisiune, că pentru minciună niciun politician român n-a fost încă pedepsit.

Rămânea și cu purtătorul de vorbe în echipă, oamenii i-ar fi apreciat sinceritatea, iar transportatorii ar fi căutat pe hartă o rută ocolitoare prin județele din vecini, că prin Maramureș nu mai există așa ceva după ce gânditorii luminați din Palatul Administrativ au decis ca ambele drumuri de legătură cu Maramureșul Istoric să fie închise deodată. De închis a fost ușor, dar redeschiderea se dovedește a fi o chestiune mai dificilă.

Nu-i bai. Tot răul spre bine. Cam pe când vor fi terminate lucrările pe cele două drumuri, devenite între timp de legendă, în România se vor organiza alegeri locale. Prilej nimerit pentru ca actualul președinte al Consiliului Județean să-și umfle pieptul în fața alegătorilor cu drumul spre Bârsana, iar prefectul roșu cu cel de peste Gutâi.

Nu o să țină figura? Vă înșelați. Toți cei care și-au rupt mașinile ani de zile pe cele două drumuri sau sunt nevoiți acum să suporte costurile suplimentare cu rutele ocolitoare, îi vor aplauda și lăuda pe politicienii care s-au implicat oral, vorba dulce a fostului purtător de vorbe, în finalizarea lucrărilor. C-așa-i românul, răbdător și uituc.

A, am uitat să precizez că între timp actualul președintele al Consiliului Județean va deveni liberal pe stil nou, cu patalama. Mă rog, și până acum a jucat tot în echipa respectivă, dar avea statut de amator. Se spune că vânătorul (era cât pe aici să scriu braconier, dar m-am abținut), va fi susținut de partidul cel nou cu obiceiuri vechi să pună mâna pe un nou mandat, după ce nici cu cel prezent n-a știut ce să facă.

Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA