spot_img
AcasăEvenimentSportFINAL 4 - Minaur Baia Mare a fost învinsă de Poli Timișoara...

FINAL 4 – Minaur Baia Mare a fost învinsă de Poli Timișoara în semifinalele Cupei României

spot_img

DISTRIBUIȚI

FINAL 4 Poli Timişoara a învins Minaur Baia Mare cu 30-28 în primul meci din turneul Final 4 al Cupei României, care se desfăşoară în acest weekend la Constanţa. Bănăţenii speră să câştige, aşadar, primul trofeu intern după titlul în Liga Naţională cucerit în 1991.

Prima semifinală a Cupei României a avut un nivel calitativ destul de bun, Poli Timişoara şi Minaur Baia Mare reuşind să joace într-un ritm destul de alert toate cele 60 de minute. Mai bine clasaţi în Liga Naţională, bănăţenii au fost la conducerea jocului în cea mai mare parte a jocului, dar şi adversara şi-a jucat cu ardoare şansele şi a sperat la calificarea în finală până în ultimele secvenţe ale jocului.

Partida a fost destul de echilibrată, diferenţa maximă în meci fiind de 3 goluri, atinsă de fiecare dată la mijlocul celor două reprize. Minaur a avut reacţie, în special în partea secundă, când de la 17-20 (min. 41) a întors rezultatul la 25-23 (min. 51). Băimărenii au contat practic în joc atât timp cât un alt jucător decât Căbuţ, Ragot şi Dragas (cei trei au marcat 25 de goluri) a reuşit să-şi aducă aportul pe tabela de marcaj. Uros Vilovski a înscris de două ori în cele 10 minute, asigurând suspansul pentru final.

Dar cu ”jumătate” de echipă, Minaur nu a putut să pună şi mai mult sub presiune Poli Timişoara. Bănăţenii au contat în primul rând cu Orbovic, interul dreapta care avea să readucă rapid liniştea. Cu trei goluri marcate în ultimele 6 minute, Poli a revenit de la 24-26 la 29-28. Pe final. Trupa lui Raul Fotonea a avut şansa egalării şi să trimită meciul în prelungiri, dar Georgel Haiduc a ratat din situaţie de unu la unu cu Adam Savic. Minaur era şi în superioritate numerică, după eliminarea lui Vuk Milosevic.

11 eliminări de 2 minute au arătat arbitrii Bogdan Stark – Romeo Ştefan, care au condus jocul ireproşabil. Scorul a fost 6-5 pentru Poli la acest capitol

Portarul Timişoarei a avut o evoluţie palidă în timpul jocului, dar a intervenit aduci când echipa avea mai mare nevoie de el. Parada în faţa lui Haiduc a fost doar a 5-a pe parcursul jocului.

Poli visează frumos cel puţin pentru 24 de ore, dar nu trebuie să trecem cu vedea şi peste evoluţia lui Călin Căbuţ (foto), puştiul de 19 ani din tabăra Minaurului, care a făcut o partidă extraordinară. Coordonatorul de joc a avut nişte ruperi de ritm care au făcut şah-mat defensiva bănăţeană şi cu siguranţă vom mai auzi de el mult timp de acum încolo.

Poli Timişoara – Minaur Baia Mare 30-28 (15-13)

Poli:Orbovic 9, Marijanovic 9, Vuk Milosevic 5, Fenici 2, Hrimiuc 2, Santeiu 1, Câmpan 1, Krsto Milosevic 1

Minaur:  Ragot 9, Dragas 8, Căbuţ 8, Vilovski 2, Haiduc 1

HC Dobrogea Sud Constanţa este a doua finalistă a Cupei României, după succesul cu 30-26 în faţa Stelei. ”Delfinii” vor juca duminică pentru trofeu, de la ora 16:30, cu Poli Timişoara. Înaintea finalei se vor întâlni Minaur și Steaua, învinsele din prima zi. (prosport.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA