AcasăAlteleEconomicMILIARDARII LUMII - Creştere spectaculoasă a averii celor mai bogați 500 de...

MILIARDARII LUMII – Creştere spectaculoasă a averii celor mai bogați 500 de oameni din lume

DISTRIBUIȚI

MILIARDARII LUMII  Averea celor mai bogați 500 de oameni din lume a crescut cu 1.000 de miliarde de dolari în 2017, potrivit Bloomberg.

Creșterea este de patru ori mai mare decât cea de anul trecut. Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, nu mai este cel mai bogat om. El este depășit de către șeful Amazon, Jef Bezos.

Indicele Bloomberg privind miliardari îi include pe 500 cei mai bogați oameni din lume. A crescut anul acesta cu 23%.

Asta se datorează recordurilor înregistrate în acest an de bursele de valori.

La sfârșitul tranzacțiilor de marți, cei 500 de miliardari din acest top aveau averi nete cumulate de 5.300 de miliarde de dolari.

În octombrie, Gates a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume. El a fost depășit de Jef Bezos, care deține compania Amazon și ziarul Washington Post.

Averea acestuia din urmă a înregistrat cea mai mare creștere, de 34,2 miliarde de dolari.

Bezos, a cărui avere netă a depășit 100 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii noiembrie, are în prezent o avere de 99,6 miliarde de dolari. Față de averea de 91,3 miliarde de dolari deținută de Gates.

Gates, de 62 de ani, a deținut pozitia de cel mai bogat om din lume din mai 2013. Dar a fost detronat după ce a luat decizia de a dona mare parte din averea sa acțiunilor caritabile.

În august, Gates a donat fundației Bill & Melinda Gates Foundation 4,6 miliarde de dolari.

George Soros a donat, la rândul său, o parte substanțială din avere.

Conform propriilor declarații, familia sa a donat în ultimii câțiva ani 18 miliarde de dolari către organizația sa caritabilă, Open Society Foundations.

Astfel, Soros a coborât pe locul 195 în topul miliardarilor, cu o avere netă de 8 miliarde de dolari.

Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a obtinut a patra cea mai mare creștere a averii, de 45%, respectiv cu 22,6 miliarde de dolari.

Cea mai mare creștere a avut loc în cazul averilor miliardarilor din China.

Cei 38 de miliardari chinezi incluși în acest indice au realizat o creștere a averilor nete de 65%, respectiv de 177 de miliarde de dolari. Cea mai mare în rândul celor 49 de state reprezentate.

Numărul miliardarilor asiatici a devenit pentru prima oară mai mare decât cel al miliardarilor americani, potrivit datelor UBS Group si PricewaterhouseCoopers.

Cei mai bogati 27 de oameni din Rusia nu au simțit problemele provocate de anexarea Crimeei, în 2014. Depășind averea netă cumulată deținută înainte de introducerea sancțiunilor occidentale.

Sursa info Libertatea

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA