AcasăEvenimentMici bucurii dulci pentru Postul Mare – MaiDulce.ro

Mici bucurii dulci pentru Postul Mare – MaiDulce.ro

spot_img

DISTRIBUIȚI

A început, pe 11 martie, Postul Mare, care precede sărbătoarea Învierii Domunului, așa-numita „moarte a morții”. Este cel mai strict post al anului creștin, și deci cel mai dificil de ținut. Ca orice post, el nu presupune doar restricții de ordin alimentar, ci și restricții sufletești – de altfel, de multe ori acestea sunt chiar mai importante.

Desigur că orice credincios va face eforturi să respecte regulile Postului Mare. E important să nu mâncăm de dulce și să nu ne ghiftuim, indiferent de ziua săptămânii în care ne aflăm. Cu toate acestea, să nu uităm că printre noi se află copii sau poate adulți care suportă mai greu un regim alimentar atât de strict. Nu suntem toți îngeri, ăsta e adevărul! Pentru toți micii și marii pofticioși au fost invemtate dulciurile de post, care, fără să conțină ingrediente de dulce, ne oferă totuși un mic răsfăț, în limite acceptabile.

Rețetele de prăjituri de post sunt, desigur, mult mai puține decât rețetele de prăjituri de dulce. Totuși, ele nu sunt neapărat mai puțin apetisante. În aceste prăjituri, ouăle, laptele, smântâna și untul sunt înlocuite cu ingrediente permise în post, dar care nu fac produsele să fie mai puțin delicioase.

Vedetele acestui gen de prăjituri aș îndrăzni să spun că sunt Brownie și prăjitura cu foi de bulion, numită și „Cămara bunicii”, ambele disponibile la Cofetăria Mai Dulce (Bd. București nr. 8).

 

 

Brownie conține, desigur, cacao din belșug, dar și alte ingrediente care îți lasă gura apă, precum vișinele, merișoarele, arahidele ușor prăjite și crocante. Este un chec bogat și foarte aromat, care, odată gustat, te „teleportează” direct în rai. Cât despre Cămara bunicii, sau prăjitura cu foi cu bulion, ea conține totodată magiun și gem de caise, o combinație care o face absolut irezistibilă.

 

 

Desigur, pentru cei mai puțin tradiționaliști, și deci dispuși să testeze arome noi, există și prăjiturile raw vegan, care nu conțin făină, ouă, zahăr și lactate, ci multe fructe, fiind tototdată un desert delicios și sănătos. La Cofetăria Mai Dulce din centrul Băii Mari găsiți prăituri raw vegan în mai multe variante.

 

Există păcate și există plăceri nevinovate. O felie de prăjitură bună intră în cea de-a doua categorie. Nu cantitatea face diferența, ci calitatea. Iar calitatea ține de alegerea ingredientelor, cât mai proaspete, precum și de dragostea și dăruirea cu care prăjiturile sunt pregătite. Pentru că dulciurile nu sunt doar suma ingredientelor din care sunt compuse, ci mult mai mult decât atât: ele transmit energia pozitivă a cofetarilor care le-au pregătit cu grijă și cu multă atenție la detalii.

Așa că în Postul Mare de anul acesta nimeni nu va mai fi indispus, nimeni nu va mai bombăni. Căci toți vom avea o mică bucurie dulce, care să ne facă mai veseli și mai îngăduitori. Până la urmă, creștinismul înseamnă dragoste și bunăvoință față de semenii noștri, un suflet ușor și o atitudine pozitivă.

Iar pentru Paști, Cofetăria Mai Dulce va fi la înălțime, cu prăjituri tradiționale proaspete și gustoase. Să te lingi pe degete, nu alta!

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA