spot_img
AcasăActualitate112MICI ATENŢII OFERITE ORGANELOR DE POLIŢIE - Român reținut în Bulgaria pentru...

MICI ATENŢII OFERITE ORGANELOR DE POLIŢIE – Român reținut în Bulgaria pentru că ar fi încercat să mituiască un polițist cu 10 euro

DISTRIBUIȚI

MICI ATENŢII OFERITE ORGANELOR DE POLIŢIE Contrar mitului care spune că în Bulgaria este bine să ai pregătiți 5-10 euro sau dolari pentru a da polițiștilor care te opresc în trafic, un ploieștean a pățit-o recent: a fost reținut când a vrut să ofere bani unui om al legii.

În România este foarte cunoscut faptul că atunci când pleci în vacanță în Bulgaria sau în Turcia ori Grecia și urmează să tranzitezi țara vecină de la sud de Dunăre trebuie să ai asupra ta bancnote de 5 sau 10 euro sau dolari pentru a da polițiștilor care te opresc în trafic, de cele mai multe ori chiar fără motiv, scrie Libertatea.

Mărturie stă chiar declarația unui cititor Libertatea care ne-a povestit că a fost sfătuită atât de cunoscuți din România, cât și de prieteni greci sau bulgari ca atunci când trece prin Bulgaria să aibă bani la îndemână pentru ”mici atenții” oferite organelor de poliție.

”E foarte cunoscut acest lucru. Trebuie să ai la tine ceva mărunt, bancnote de 5, 10 euro. Te opresc și fără motiv. Și, nu scapi fără să le dai, cum se zice, de un suc”, ne-a spus Ioana.

Schema nu a ținut însă și în cazul unui bărbat din Ploiești care a fost reținut, scrie ziarulincomod.ro, vineri, pentru o presupusă mită de 10 euro oferită unui polițist. S-a întâmplat în localitatea Elhovo din Bulgaria, în apropiere de vama cu Turcia, Hamzabeyli.

Ploieșteanul reținut a fost oprit de o patrulă a Poliției din Bulgaria pentru că nu îi funcționa un far al mașinii. Potrivit sursei citate, amenda era de 10 euro, iar șoferul a scos din portofel o bancnotă de 10 dolari pe care i-a înmânat-o polițistului bulgar.

”El s-a dus la mașina polițiștilor și a întins banii. Polițistul a întins mâna să ia banii, dar s-a ferit ulterior, eu așa am văzut, și banii au căzut pe jos. În câteva secunde pe prietenul meu au tăbărât polițiștii, l-au pus la pământ și l-au încătușat.

A stat așa două ore și jumătate până au venit alți polițiști, ceva gen criminaliști, care fotografiau bancnota. Credeți-mă, am avut impresia că suntem la camera ascunsă, am crezut că e o glumă.

Am stat de vorbă cu unul dintre polițiști și i-am explicat că e imposibil să se ofere o mită care e aproape cât amenda. Râdea și a spus că acum sunt alte vremuri și ceva de genul că se încearcă stoparea corupției în Bulgaria. Apoi prietenul meu a fost dus la arestul Poliției. Acolo am stat de vorbă cu o femeie, părea că ea conduce ancheta.

I-am explicat și ei că noi vrem să plătim amenda nu să dăm mită 10 dolari la o amendă de 10 euro, dar degeaba. Mi-a spus seara că procurorul de caz, care nici măcar nu a venit la poliție, a dat telefon și le-a spus polițiștilor să îl rețină pe prietenul meu”, a povestit reporterilor Incomod unul dintre prietenii ploieșteanului aflat după gratii în Bulgaria.

Prietenii suspectului au anunțat ambasada României din Bulgaria. Un reprezentant al ambasadei le-a spus că s-a trimis o informare la Ministerul de Externe și că marți ploieșteanul se va prezenta la o instanță de judecată.

”Am luat legătura cu doi avocați din România încă de vineri seara. Au spus că nu au cum să îl rețină și că îi vor da drumul a doua zi.

Acum am revenit cu telefoanele și mi-au spus că nu au ce să facă, ei nu cred că așa ceva e adevărat. Într-un final am luat legătura cu un avocat din Bulgaria. Va veni și el marți la proces.

El ne-a spus că prietenul nostru riscă o condamnare de doi ani de închisoare și că este posibil ca marți să primească mandat de arestare la domiciliu.

Ne-a sfătuit să îi închiriem o cameră la hotel prietenului nostru asta în cazul în care judecătorul va decide să îl aresteze și să facem dovada că are unde să locuiască, și să cerem arest la domiciliu”, a mai declarat prietenul ploieșteanului reținut.

Info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA