AcasăEvenimentSportMIAMI OPEN – Simona Halep a pierdut o semifinală pe care o...

MIAMI OPEN – Simona Halep a pierdut o semifinală pe care o putea câștiga!

DISTRIBUIȚI

Vă aduceţi aminte meciul de Liga Campionilor dintre Oţelul Galaţi şi Benfica Lisabona, din 2011 de pe Naţional Arena. Oţelul şi-a respectat prea mult super titratul adversar, a jucat cu teamă şi a pierdut onorabil, la limită, un meci pe care ar fi putut să-l îl câştige. Cam aşa au stat lucrurile şi în semifinala de la Miami Open dintre Simona Halep şi Serena Williams, cu Simona în rolul Oţelului.

Românca a pierdut în primul rând mental meciul, pentru că nu a realizat că este totuşi un joc între numărul 1 şi 3 mondial, sau raportându-ne la anul în curs, dintre 1 mondial (Simona) şi 2 mondial (Serena). Un astfel de meci trebuie să fie deschis oricărui rezultat. Din păcate, de la primele schimburi de mingi s-a văzut că Halep o respectă prea mult pe Serena şi parcă a jucat la „limitarea proporţiilor scorului”.

Primul set ne-a arătat o Simona inhibată, extrem de nervoasă încă de la început (de ce oare?) şi cu un forehand mizerabil. Serena a câştigat la pas setul jucând cu precizie, dar fără să forţeze. Mezina familiei Williams, la aproape 34 de ani nu mai este jucătoarea care să „moară” pe teren. A câştigat tot ce se putea câştiga şi joacă normal, cu menţiunea că o ajută foarte mult construcţia fizică şi mentalul.

Halep a început să joace când nu a mai avut ce pierde

După cum au decurs lucrurile în primul set, ne rugam să nu fie mai rău în al doilea. Mai ales că Simona, aşa cum ne-a obişnuit a jucat aproape tot timpul pe linia de fund şi mai în spate chiar. Să joci cu o jucătoare de forţa Serenei doar de pe linia de fund, este sinucidere curată. Ne-am dat totuşi seama de ce Simona nu avansează. Simplu. Este complet deficitară la jocul din apropierea fileului. A avut câteva raiduri, soldate toate cu mingi pierdute, este adevărat şi pentru că după primul retur rămâne ţintită locului. Setul secund se scurgea lent, dar spre o victorie a Serenei.

La scorul de 4-3 pentru Williams, ştiind că nu mai are nimic de pierdut, Simona îşi dă drumul în sfârşit la joc, începe să şi rişte şi face trei game-uri la rând, egalând la seturi spre stupefacţia tribunelor, cărora nu le venea să creadă că în loc de 2-0 este 1-1. Serena dă semne evidente de nervozitate, numai că Halep nu fructifică starea de derută a adversarei. În setul decisiv Simona joacă ca în primul set şi în câteva minute este 3-0 pentru Williams. La 3-1 pentru americancă, aceasta se deconectează, Simona are minge de break, dar pierde incredibil game-ul. Se ajunge la 5-2 şi când nimeni nu se mai aştepta, Halep joacă fără greşeală, şi câştigă 3 game-uri consecutive: 5-5.

În acest moment, dacă o pală de vânt ar fi adiat pe arenă, Serena ar fi fost doborâtă la pământ. Era un car de nervi şi avea în faţă spectrul înfrângerii. Inexplicabil, în game-ul următor Simona se enervează după primele două mingi pierdute pe serviciul Serenei, îşi pierde controlul şi pierde game-ul deşi adversara sa încă nu-şi revenise după ce pierdu-se trei game-uri la rând. În loc de 6-5 pentru Simona, era acum 6-5 pentru Serena, românca deşi are serviciul, este debusolată sau resemnată şi pierde game-ul fără sa facă vreun punct, şi totodată şi meciul.

Lăsând la o parte ce s-a întâmplat în primul set, Simona ar fi putut câştiga, dacă nu ar fi început catastrofal setul decisiv şi dacă ar fi gestionat ca lumea situaţia la scorul de 5-5, când Serena era pur şi simplu distrusă. O confirmă şi cele 18 greşeli neforţate făcute în setul decisiv, enorm de mult pentru o jucătoare de talia ei.

Evoluţia scorului

Set 1 (prim serviciu Williams): 1-0, 1-1, 2-1, 3-1, 4-1, 4-2, 5-2, 6-2 – set Williams (timp de joc 32:20)

Set 2 (prim serviciu Williams): 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 4-4, 4-5, 4-6 – set Halep(timp de joc 43:40)

Set 3 (prim serviciu Williams): 1-0, 2-0, 3-0, 3-1, 4-1, 4-2, 5-2, 5-3, 5-4, 5-5, 6-5, 7-5 – set Williams (timp de joc 55:08)

Casetă tehnică

Aşi: 8 – 1

Duble greşeli: 2 – 3

Primul serviciu: 45% – 69%

Puncte pe primul serviciu: 29/36 – 40/66

Puncte pe al doilea serviciu: 26/43 – 15/29

Puncte pe primul serviciu advers: 26/66 – 7/36

Puncte pe al doilea serviciu advers: 14/29 – 17/43

Total puncte: 95/174 – 79/174

Greşeli neforţate: 45 – 24

Puncte de break salvate: 1/3 – 2/6

Puncte de break câştigate: 4/6 – 2/3

Bilanţ Halep la Miami Open

  • Calificare în semifinale
  • un cec în valoare de 220.230 USD (simplu)
  • un cec în valoare de 5.190 USD (dublu feminin)
  • 390 de puncte în clasamentul general WTA (nu are de apărat puncte din 2014)
  • 390 de puncte în clasamentul WTA pe 2015 (Road to Singapore)
  • cade pe locul 2 în „Road to Singapore” dar are 990 de puncte mai mult decât Maria Sharapova, care se află pe locul 3.

Finala între Williams şi Navarro

Serena Williams va juca în finală contra jucătoarei din Spania, Carla Suarez Navarro, care în prima semifinală a câştigat cu 6-3, 6-3 în faţa Andreii Petkovic (Germania).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA