AcasăActualitatePoliticMeteorologii spun că vom avea o iarnă normală, dar surprizele pot apare...

Meteorologii spun că vom avea o iarnă normală, dar surprizele pot apare oricând! Vezi ce prognozează pentru Maramureș!

DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut primele estimări referitoare la anotimpul rece. Acestea au fost realizate pentru intervalul noiembrie 2012 – ianuarie 2013 și se referă la temperaturi, dar și la precipitații. Estimările sezoniere sunt efectuate de către Centrul european pentru prognoze pe durată medie și au un grad de realizare de aproximativ 60%.
În noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limitele apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând nordul și nord-estul țării, unde valorile termice vor fi sub mediile multianuale. Temperatura medie pentru luna noiembrie este de 4,2 grade Celsius.

De asemenea, cantitățile lunare de precipitații se vor situa peste normele climatologice în majoritatea regiunilor, cu excepția zonelor de sud și de sud-vest, unde acestea vor fi normale. Media precipitațiilor pentru luna noiembrie este de 45, 9 litri pe metru pătrat.

Pentru luna decembrie, meteorologii prognozează că regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile sud-estice sunt posibile medii ale temperaturilor mai ridicate decât normele climatologice. Media lunii ianuarie este de -0,6 grade Celsius.

În ceee ce privește precipitațiile din decembrie, specialiștii meteo prognozează că acestea vor fi peste media climatologică în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-est și, local, în vestul țării precipitațiile se vor încadra în limite normale. Media precipitațiilor din decembrie este de 43,2 litri pe metru pătrat.

În ianuarie 2013 se anunță temperaturi apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor. Totuși, local, în sudul și sud-estul țării sunt posibile temperature mai ridicate decât normalul perioadei, care se situează în jurul mediei de -3,1 grade Celsius.

Cât despre precipitațiile din prima lună a anului 2013, acestea vor fi apropiate de media climatologică în majoritatea regiunilor țării. Media multianuală lunară este de 37,2 litri pe metru pătrat pentru ianuarie.

În Maramureș, media temperaturilor prognozate pentru luna noiembrie va fi de 3-4 grade Celsiu, iar media precipatațiilor se va încadra în limitele de 45-75 litri pe metru pătrat. În luna decembrie vom avea o medie de -1… -2 grade, cu precipitații de 50-80 l/mp, în timp ce în ianuarie se vor înregistra temperaturi medii de -3…-4 grade Celsius și precipitații medii de 35-70 litri pe metru pătrat.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA