spot_img
AcasăActualitateSocialMETEO - Vreme rece și precipitații mixte în Maramureș până în 25...

METEO – Vreme rece și precipitații mixte în Maramureș până în 25 octombrie

DISTRIBUIȚI

Regimul termic va continua să rămână unul mai scăzut decât normalul acestei perioade, cel puțin în următoarele 3-4 zile, iar precipitațiile vor fi prezente la nivelul întregii țări, în unele regiuni fiind semnalate atât lapovițe și ninsori, cât și intensificări ale vântului, se arată în prognoza meteo valabilă în perioada 13-25 octombrie 2015, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, intervalul va debuta cu o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an, astfel că maximele temperaturii aerului vor fi de 6-10 grade, iar minimele de două și 5 grade, în medie regională, dar cu valori mai mici în depresiuni, unde vor fi ușor negative. În perioada 14 – 18 octombrie vremea se va încălzi apreciabil, în special în vestul regiunii, urmând a se înregistra valori medii de 14-17 grade ziua și 6-9 grade noaptea. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni este estimată o nouă scădere de temperatură, dar valorile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie. Probabilitatea pentru precipitații locale va fi mai mare la începutul intervalului, când în estul regiunii mai sunt posibile și lapovițe și, din nou, după data de 19 octombrie.

În Maramureș, în primele zile, va fi o vreme mult mai rece decât ar fi normal la această dată, cu medii ale temperaturii aerului de 8-10 grade ziua și 4-5 grade noaptea. În perioada 14-18 octombrie vremea se va încălzi semnificativ, urmând a se înregistra valori maxime, în medie regională, de 15-18 grade și minime de 7-9 grade. De-a lungul celei de-a doua săptămâni este estimată o scădere de temperatură, dar în general valorile vor fi apropiate sau doar ușor mai mici decât cele climatologic specifice pentru ultima decadă de octombrie. Probabilitatea pentru ploi se va menține relativ ridicată în mare parte a intervalului de prognoză, dar acestea vor fi în general slabe.

La munte, în primele zile vremea va fi foarte rece, cu maxime termice, în medie, de 3-7 grade și minime negative. După data de 15 octombrie, vremea se va încălzi până la valori medii de 6-10 grade ziua și două și 6 grade noaptea. O scădere de temperatură este estimată pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză. Se vor semnala precipitații mixte la începutul intervalului, apoi probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată după data de 18 octombrie.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA