spot_img
AcasăActualitateMETEO 13 MARTIE - După ninsoarea de ieri, vremea se încălzește în...

METEO 13 MARTIE – După ninsoarea de ieri, vremea se încălzește în Maramureș

DISTRIBUIȚI

Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. A nins în prima parte a zilei, iar din a doua parte precipitațiile au fost mixte, sub formă de ploaie și lapoviță. În zona de munte precipitațiile au fost sub formă de ninsoare.

Stratul proaspăt de zăpadă depus în afara părții carosabile a măsurat inre 10-15 cm în zona de munte. Vântul a prezentat intensificări temporare cu viteze de 40-50 km/h, iar la munte de 60-70 km/h, unde a viscolit și spulberat ninsoarea.

Temperaturile maxime au avut valori curpinse de 6 grade în Baia Mare, 7 grade la Sighetu Marmației și Ocna Sugatag. Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la stația meteo Iezer -7 grade, la Cavnic și Târgu Lăpuș -3 grade, Ocna Sugatag -1 grad. Stratul de zăpadă măsura până la 78 cm la stația meteo Iezer, 15 cm la Cavnic, 11 cm în Pasul Gutai, 9 cm în Pasul Prislop, 4 cm la Târgu Lăpuș.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat și umed, cu excepția DN18 în Pasul Prislop, unde între km 160 și km 180 se găsește depus pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 14 utilaje și au răspândit 65 tone de material antiderapant pe: DN18, DN18B, DN1C și varianta de ocolire a municipiului Baia Mare.

Cerul este acoperit, vântul prezintă intensificări temporare în zona de munte și pe creste. Vizibilitatea în trafic este bună.

Vremea se va încălzi în județ față de ziua precedentă. Cerul va fi acoperit, iar spre seară și în cursul nopții vor cădea precipitații mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare în zona de munte. Vântul va sufla slab, la moderat, iar în zona înaltă de munte și pe creste va prezenta intensificări temporare de până la 30-40 km/h. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 6 și 10 grade, iar cele minime între -3 grade și 1 grad.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA