AcasăAdministrațieMESAJUL PREȘEDINTELUI CJ: Acțiunea ”Haida, hai în Maramureș!” are ca scop promovarea...

MESAJUL PREȘEDINTELUI CJ: Acțiunea ”Haida, hai în Maramureș!” are ca scop promovarea potențialului turistic al județului, dar și de a atrage investitori străini și români

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cea de-a treia ediție a evenimentului ”Zilele Maramureșului” are loc în perioada 19 – 23 mai 2017, atât la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, cât și în alte localități din județ. În cadrul acestui eveniment se desfășoară și acțiunea ”Haida, hai în Maramureș!”, al cărei scop este acela de a promova potențialul turistic al județului, dar și de a atrage investitori străini și români. Acesta este, totodată, un bun prilej de a cunoaște Maramureșul sau de a-l redescoperi dintr-o altă perspectivă. 

Situat la granițele îndepărtate ale Uniunii Europene, Maramureșul și-a păstrat o identitate aparte, îmbinând armonios peisaje pitorești, sate, oameni și obiceiuri ancestrale. În contextul în care tehnologia contrastează cu simplitatea vieții de demult, Consiliul Județean Maramureș se dedică păstrării și promovării acestui patrimoniu cultural și natural, continuând tradiția organizării ”Zilelor Maramureșului”. 
Este un eveniment ce angrenează autorități publice locale și instituții de cultură din întreg județul, pentru a pune în valoare meșteșugurile transmise de la strămoși, frumusețea portului popular, dansul și cântecul maramureșean și, nu în ultimul rând, gustul bucătăriei tradiționale din zonă. Dorim să creștem prin turism, deoarece avem ce să arătăm lumii întregi. În acest demers suntem susținuți de Ministerul Turismului, fiind convinși, deopotrivă, că atât turiștii români, cât și cei străini vor reuși să descopere România, bucurându-se de tot ce avem mai frumos pe aceste meleaguri de vis!

Datorită faptului că orice călătorie începe cu primul pas, vă invităm să veniți și să vă bucurați, alături de noi, de toate acțiunile cuprinse în cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului ”Zilele Maramureșului” – ”Haida, hai în Maramureș!”.

 Gabriel Zetea, Președintele Consiliului Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA